Μάξιμος Μανώλης – Πέρα από το χρόνο

Σε έναν από τους πιο όμορφους και ιστορικούς χώρους της Αθήνας, στο πρώην πιλοποιείο του Ηλία Πουλόπουλου στο Θησείο που ιδρύθηκε το 1886 και νυν Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», από τις 14 έως τις 19 Οκτωβρίου, ο Μάξιμος Μανώλης παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση «Beyond Time».
Όπως λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης «Σκοπός μου είναι να κάνω μια έκθεση που δεν θα έχει συγκεκριμένη αναφορά σε μια χρονική περίοδο ή συγκεκριμένο θέμα. Η Τέχνη υπερβαίνει τις εποχές και είναι άχρονη ως προς την ουσία της. Τα έργα μου δεν έχουν αναφορά σε μια χρονική ημερολογιακή εποχή, μπορεί να είναι οποτεδήποτε, από τις πρώτες μέρες της δημιουργίας έως το παρόν ή και το μέλλον.  Maximos Manolis Η έκθεση «Πέρα από τον χρόνο» σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή θέλοντας να προσεγγίσει κομμάτια της πνευματικότητας».
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά έργα μέσα από όλη την ζωγραφική πορεία του καλλιτέχνη. Η θεματολογία περιλαμβάνει ως επί το πλείστον έργα με συμβολική διάσταση επηρεασμένα απ’ την ινδική μυθολογία μέχρι και τον ευρωπαϊκό αποκρυφισμό, με κάποια από αυτά να έχουν χρησιμοποιηθεί και ως εξώφυλλα μουσικών άλμπουμ, καθώς επίσης και κάποιες πιστές αντιγραφές έργων σπουδαίων δασκάλων από τους οποίους έχει επηρεαστεί,  όπως A. Cabanel, J. L. David και A. Bouguereau. Το στιλ έχει ως βάση την κλασική ζωγραφική, με επιρροές από το ιταλικό μπαρόκ έως την γαλλική τέχνη του 19 αιώνα, με αρκετά σύγχρονα στοιχειά και με το προσωπικό ύφος μου. Maximos Manolis
Από πού αντλεί την έμπνευση ο Μάξιμος Μανώλης και ποιοι είναι οι αγαπημένοι του ζωγράφοι; «Η μεγαλύτερή μου έμπνευση είναι η ίδια η τέχνη την οποία και προσπαθώ πάντα να μελετώ. Επίσης, ένα μεγάλο κομμάτι έμπνευσης αντλώ απ’ την μυθολογία και την φιλοσοφία. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την εμπειρική πραγματικότητα διαμορφώνουν το πεδίο της εμπνεύσεως και της επιθυμίας μου για δημιουργία. Σε κάθε περίοδο της τέχνης μπορώ να ξεχωρίσω κάποιους καλλιτέχνες που με εμπνέουν και με γοητεύουν, όπως ο Μπογκερώ, Καραβάτζο, Τζουσέπε ντε Ριμπέρα, Ρούμπενς, Ζακ Λουί Νταβίντ, Γκόγια και η λίστα συνεχίζεται».

  

Event Information
Πολιτιστικό Κέντρο δήμου Αθηναίων «Μελίνα», Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης – Θησείο,  Μετρό: Κεραμεικός
Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου
Διάρκεια Έκθεσης: 14 – 19 Οκτωβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά, Τρίτη έως Σάββατο 10.00-20.00, Κυριακή 10.00-14.00 Είσοδος ελεύθερη.
Πληροφορίες: τηλ. 210 3452150, 210 3414466

Last modified: 13/09/2022