Μάγδα Ταμμάμ: Φαντάσματα και άλλες ελαφρότητες

Μια πολλή ενδιαφέρουσα θεματογραφία και εντυπωσιακή τεχνική παρουσιάζει στην πρώτη της ατομική έκθεση η εικαστικός Μάγδα Ταμμάμ. Η έκθεση φιλοξενείται στη γκαλερί 7 του Κολωνακίου με τον τίτλο « Φαντάσματα και άλλες ελαφρότητες». Διάρκεια 3 Δεκεμβρίου έως 4 Ιανουαρίου. Η ενότητα των έργων που παρουσιάζονται περιλαμβάνει φωτομοντάζ/κολάζ με επιζωγραφήσεις σε χαρτί. Στο Project αυτό, εφημερίδες, βιβλία, φωτογραφίες, εικόνες και χαρτιά βρίσκονται στο επίκεντρο μιας πρακτικής με αποσπασματικό ή/και ελλειπτικό χαρακτήρα. Οι εικόνες κόβονται προσεκτικά, κατά κάποιον τρόπο αποδομούνται, προκειμένου, λίγο παρακάτω, να ενωθούν και να συσχετιστούν έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες συνδέσεις. Οι αφηγήσεις  που προκύπτουν από τη συνένωση των κάθε λογής θραυσμάτων κινούνται ανάμεσα στα όρια της σουρεαλιστικής φαντασίωσης και μιας επινοημένης πραγματικότητας.
Πεδίο διερεύνησης του project είναι η θέση του υποκειμένου σε συνθήκες πολιτισμικής κρίσης. Για τον σκοπό αυτό, η καλλιτέχνης αντλεί έμπνευση από τη δημόσια προέλευση του πρωτογενούς της υλικού, το οποίο και αποτελεί  τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του εγχειρήματός της και τις εμπειρίας του θεατή.
Η Μάγδα Ταμμάμ γεννήθηκε στην Γερμανία. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολέγιο στην Αθήνα και εν συνεχεία σπούδασε στην Σχολής Βακαλό, στο Τμήμα Ζωγραφικής, με καθηγητές τους Ν. Κληρονόμο και Γ. Βλασσόπουλο. Έχει συμμετάσχει σε 79 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα & το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Event Information
Γκαλερί «7», Σόλωνος 20, Αθήνα
Εγκαίνια: Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 3 Δεκεμβρίου – 4 Ιανουαρίου 2020
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο 11.00 – 14.00  Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18.00 – 21.00
Πληροφορίες: Τηλ: 210 3612050 gallery7@hol.gr  – www.gallery7.gr

 

Last modified: 02/12/2019