Λυδία Σαρρή – Πρόσωπα και Τοπία ΙΙ

Ο πολυχώρος Πολύτροπον παρουσιάζει την έκθεση της Λυδίας Δρόσου Σαρρή “Πρόσωπα και Τοπία” ΙΙστη Μάντρα Αττικής ως τις 8 Ιουλίου.
Η Λυδία Σαρρή, με το γλυπτικό, ζωγραφικό και ψηφιδωτό της έργο που εμπνέεται από τον ελληνικό χώρο και τους μύθους του, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην ΑΣΚΤ, στο εργαστήρι ζωγραφικής του Γιάννη Μόραλη και ψηφιδωτού της Έλλης Βοΐλα – Λάσκαρη. Έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις και τιμήθηκε με το Α’ βραβείο ζωγραφικής στην Β’ Πανελλαδική Έκθεση Νέων. Έργα της βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές (11 με ψηφιδωτά και 11 με ζωγραφική, γλυπτική, κεραμικά, μεικτή τεχνική με καθρέφτες και χάρτινα γλυπτά), ενώ ψηφιδωτά της κοσμούν ιερούς ναούς (Άγιος Λουκάς Πατησίων, Άγιος Παντελεήμων, Γλυφάδα). Έχει εικονογραφήσει διάφορα παιδικά και σχολικά βιβλία, έχει διδάξει Διακόσμηση και Ζωγραφική στα ΤΕΙ Αθηνών και στον ΟΤΕ (15 χρόνια). Η Λυδία Σαρρή, σύντροφος ζωής και συνοδοιπόρος Τέχνης με τον αείμνηστο Φώτη Σαρρή, ζει και εργάζεται στην Αθήνα…
Στην παρούσα έκθεση εκτίθενται 41 ακουαρέλες με πρόσωπα και τοπία, βιβλία τής ιδίας (Αχ, Θαλασσινός Κήπος, Ζωγραφίζω Θα Πει Γράφω Τη Ζωή) καθώς και αφίσες από ψηφιδωτά της.
Αλληλεπιδράσεις με το έργο της Λυδίας Σαρρή θα γίνουν

  • την Κυριακή 2 Ιουλίου με τις Βικτωρία Τάσκου και Δανάη Ρουμελιώτη, παίζοντας ούτι, βιολί και γυαϋλί ταμπούρ. Μουσικές από σύγχρονους συνθέτες τής παράδοσης τής Κωνσταντινούπολης, λόγιας οθωμανικής μουσικής και παραδοσιακών τραγουδιών τού ανατολικού Αιγαίου. Ο Ταξιάρχης Βασιλάκος παρεμβαίνει με κείμενα από τα βιβλία τής Λυδίας Σαρρή και ντουντούκ (παραδοσιακό όργανο Αρμενίας)

  • ΚΛΕΙΣΙΜΟ τής έκθεσης Σάββατο 8 Ιουλίου, με την σύγχρονη ποιήτρια Κωνσταντία Γέροντα: Ποιήματα για τα νησιά Κύθηρα Πόρος Αγκίστρι. Παρουσία τής Λυδίας Σαρρή και με τη μουσική παρέμβαση τής Ξανθούλας Ντακοβάνου και άλλων εκλεκτών καλλιτεχνών.

Event Information

Πολυχώρος ΠΟΛΥΤΡΟΠΟν, Παλιγγίνη 9Γ, Μάνδρα
Διάρκεια: 25 Ιουνίου – 8 Ιουλίου 2023  

Πληροφορίες: polytroponcentre@yahoo.com, 6938309554

Last modified: 08/06/2023