Λυδία Ανδριώτη: Ελεγείες της ζωής μέσω της αέναης ροής ενέργειας

Η γκαλερί ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης παρουσιάζει την ατομική έκθεση της εικαστικού Λυδίας Ανδριώτη που περιλαμβάνει ένα νέο σώμα δουλειάς μεσαίας και μεγάλης κλίμακας με ακρυλικό χρώμα, μελάνι και φύλλα χρυσού σε χαρτί, κεραμικά γλυπτά επιστρωμένα με πειραματικές τεχνικές υάλωσης και χρήση νήματος, καθώς και μια εγκατάσταση βίντεο με ήχο. Διάρκεια έκθεσης από τις 3 ως τις 26 Ιουνίου. Επιμέλεια: δρ Κώστας Πράπογλου.
Η έκθεση με τίτλο United States of Wondering έχει ως αφετηρία την ιδέα των πλατωνικών στερεών τα οποία συνδέονται με τα βασικά στοιχεία της φύσης (γη, αέρας, φωτιά, νερό και σύμπαν) και πήραν το όνομά τους από τον Πλάτωνα, ο οποίος πρώτος αναφέρθηκε σε αυτά περίπου το 360 π.Χ., ακολουθώντας τον στη συνέχεια άλλοι φιλόσοφοι, μαθηματικοί και επιστήμονες, όπως ο Αριστοτέλης, ο Ευκλείδης, και οι μεταγενέστεροι Johannes Keppler και Ludwig Schläfli. Η Ανδριώτη παρατηρεί και διερευνά τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των σχημάτων σε τρισδιάστατο χώρο, του χρώματος και του ήχου καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτά μεταφράζονται και αλληλεπιδρούν.
Απελευθερωμένη από τις περίπλοκες εξισώσεις και τους μαθηματικούς υπολογισμούς των φυσικών επιστημών, της γεωμετρίας και της αστρονομίας, η καλλιτέχνις επικεντρώνεται στα θεμελιώδη χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στα πολυδιάστατα επίπεδα της συνειδητότητάς μας και στον τρόπο με τον οποίο η ζωή μας συνδέεται και ενοποιείται μαζί τους.
Tα έργα της έκθεσης αποτελούν ελεγείες της ζωής μέσω της αέναης ροής ενέργειας που ως εκ θαύματος προέρχεται από την πιο ισχυρή μηχανή του ηλιακού μας συστήματος. Η απουσία της θα ανέτρεπε και θα καθιστούσε τα πάντα αδύνατα. Ακόμη και η σκιά είναι εκδήλωση φωτός. Το οπτικό λεξιλόγιο της Ανδριώτη διοχετεύει την αχρονική πλοήγηση ενός τοπίου, είτε πρόκειται για εκδήλωση μιας υπερβατικής ψυχικής συνθήκης είτε για μια μοναδική κατάσταση που όλοι θέλουμε να βιώσουμε, μία τουλάχιστον φορά στη ζωή μας.

Event Information
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ, Ηροδότου 5, Κολωνάκι, Αθήνα
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 3 – 26 Ιουνίου 2021
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11. 00-18.00, Τετάρτη, Σάββατο, 11.00 – 14.30 Κυριακή – Δευτέρα κλειστά και κατόπιν ραντεβού
Πληροφορίες: Τηλ. 210 8239465, FAX 210 8820655, peritechnon@yahoo.gr , www.peri-technon.com

Last modified: 03/06/2021