Λέξεις και εικόνες από τη Χλόη Ακριθάκη και την Βίβιαν Αβραμίδου – Πλούμπη

Η γκαλερί «7» παρουσιάζει την έκθεση «Και τώρα οι δυο μας» όπου οι φωτογραφίες της της Χλόης Ακριθάκη συνδιαλέγονται με τα διηγήματα της Βίβιαν Αβραμίδου – Πλούμπη. Η έκθεσή διαρκεί από τις 12 ως τις 30 Μαρτίου.
Ο Γεώργιος –  Ίκαρος Μπαμπασάκης μας λέει για την έκθεση: «Λέξεις και εικόνες που αφηγούνται λοξές πραγματικότητες, θραυσμένες καταστάσεις, κόσμους κατακερματισμένους προκειμένου, ακριβώς, οι λέξεις και οι εικόνες να επανασυνδέσουν τα θραύσματα, να μπολιάσουν με λογική το παράλογο, να μας εξοικειώσουν με το ανοίκειο, να μας ωθήσουν – όπως κάνει κάθε καλλιτεχνικό εγχείρημα – να δούμε τον κόσμο πίσω από την ενδεδυμένη με κυριακάτικα εμφάνειά του, να διεισδύσουμε στην εσώτερη ουσία του, και, αφού περιπλανηθούμε στο έξω διάστημα, να γίνουμε, όπως καλούσε ο Alexander Trocchi [1925–1984] κοσμοναύτες του έσω διαστήματος [cosmonauts of inner space]."Και τώρα οι δυο μας" Χλόη Ακριθάκη, Βίβιαν Αβραμίδου - Πλούμπη
Στο διττό σύμπαν της Χλόης και της Βίβιαν οι βεβαιότητες διαρρηγνύονται για να ανασυντεθούν παραλλαγμένες πλουτίζοντας τους τρόπους μας να μπαινοβγαίνουμε στη μέρα και στη νύχτα, να ελισσόμαστε ανάμεσα στα φώτα και τις σκιές, να διευρύνουμε το πώς δεξιωνόμαστε αυτό που είναι μπροστά στα μάτια μας και να του προσφέρουμε νέες δυνατότητες και διαστάσεις.
Η Βίβιαν Αβρααμίδου Πλούμπη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμμόχωστο της Κύπρου. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και στατιστική και στο Σηάτλ και εργάστηκε στον τομέα της έρευνας αγοράς. Τα τελευταία 27 χρόνια ζει και εργάζεται στην Τσεχία. Έχει γράψει 8 μυθιστορήματα, 3 συλλογές διηγημάτων και ένα τεκμηριωμένο πεζογράφημα. Έργα της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τουρκικά, ρουμανικά και τσέχικα."Και τώρα οι δυο μας" Χλόη Ακριθάκη, Βίβιαν Αβραμίδου - Πλούμπη
Η Χλόη Ακριθάκη γεννήθηκε στο Βερολίνο. Σπούδασε φωτογραφία και την τέχνη των μέσων επικοινωνίας στο Βερολίνο και εργάστηκε στην οργάνωση μεγάλων εκθέσεων.
Τα τελευταία χρόνια, ζει μεταξύ Ελλάδας και Τσεχίας, έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις στην Πράγα και την Αθήνα, και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στη Γερμανία, την Ελλάδα, την Τσεχία και στη Λετονία. Παράλληλα ασχολείται ενεργά με τη διαχείριση του έργου του Αλέξη Ακριθάκη επιμελούμενη εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δημοσιεύοντας βιβλία και καταλόγους για τη ζωή και το έργο του.
*Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παρουσιαστεί το ομώνυμο βιβλίο από τις εκδόσεις «Μελάνι».

Event Information
Γκαλερί «7», Σόλωνος 20, Αθήνα
Εγκαίνια: Τρίτη 12 Μαρτίου, 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 12 – 30 Μαρτίου 2024
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12.00 – 20.00 Τετάρτη, Σάββατο 12.00 – 16.00
Πληροφορίες: Τηλ: 210 3612050 gallery7@hol.gr  – www.gallery7.gr

 

 

 

 

Last modified: 13/03/2024