Λένα Κωνσταντάκου – Γύρω από τους ρυθμούς του ήλιου και της θάλασσας

Η Λένα Κωνσταντάκου είναι φωτογράφος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ αργότερα μετακόμισε στην Αγγλία για τις σπουδές της σε Art & Design και σε Graphic Design. Από εκεί, και για μία δεκαετία, δούλεψε σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες σαν γραφίστρια και φωτογράφος. Τελευταία κατείχε τη θέση του Art Editor στο εμπορικό τμήμα της εφημερίδας The Daily Telegraph στο Λονδίνο.

Strange Land

Περίπου μία δεκαετία πριν, σε μία αναζήτησή της για μια πιο ήρεμη ζωή, μετακόμισε στη Ραφήνα, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Το φωτογραφικό της λεύκωμα «The extraordinary will take care of itself» είναι το αποτέλεσμα της αναζήτησης για σύνδεση με το καινούριο της περιβάλλον, το πολύ διαφορετικό από τις πολύβουες πόλεις που είχε ζήσει μέχρι τότε. Οι ρυθμοί ζωής είναι ηπιότεροι και πιο ήρεμοι, ενώ οι μέρες φαίνεται να κινούνται γύρω από τους ρυθμούς του ήλιου και της θάλασσας.

Golden sea

Η φωτογραφική ματιά της εστιάζει στον εορτασμό του καθημερινού και στο να μεταμορφώνει στιγμές απλότητας σε αξιομνημόνευτες εμπειρίες. Η δουλειά της επικεντρώνεται στο περιβάλλον και τη φύση και πώς αυτά επηρεάζουν την συναισθηματική μας κατάσταση. Με γνώμονα το «συνηθισμένο», οι φωτογραφίες της δίνουν έμφαση στις έννοιες της ευγνωμοσύνης και της συναισθηματικής επαφής.
Εκτός από το The Other Art Fair του Λονδίνου, η Λένα έχει συμμετάσχει σε έκθεση στην Idea Generation gallery, στο Λονδίνο, ενώ έλαβε τιμητική μνεία σε Βραβεία όπως το Prix de la Photographie 2021 και το International Photography Awards 2021

 

Event Information
Tales in Tiles_experience store, Τάιχμαν 2, 11741, Κουκάκι
Εγκαίνια: Πέμπτη, 18 Μαΐου, 18.30
Διάρκεια έκθεσης: 18 Μαΐου – 10 Ιουνίου 2023

Last modified: 25/05/2023