Κώστας Ευαγγελάτος: Εγκάρσια Είδωλα και Όψεις

Mε έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Κώστα Ευαγγελάτου αρχίζει η θερινή λειτουργία   της Σύγχρονης Πινακοθήκης VILLA ΡΟΔΟΠΗ στην Κεφαλλονιά. Τίτλος της έκθεσης «Εγκάρσια Είδωλα και Όψεις» και αφορά σε ζωγραφικές συνθέσεις και γλυπτικές κατασκευές του καλλιτέχνη με επίκεντρο την ανθρώπινη μορφή.
Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν στην Αθήνα και το Παρίσι την τελευταία πενταετία και εκφράζουν με αδρότητα, απλότητα και συμβολική διάσταση ψυχογραφικές καταστάσεις βιωμένες από τον δημιουργό τους. Οι ζωγραφικές μορφές διαγράφονται σε αφηρημένα φόντα με παστόζο λάδι και παχύρευστη μελάνη, ενώ οι γλυπτικές συνθέσεις πλάθονται με ποικίλα υλικά και ευρηματικούς συνδυασμούς ή παραμένουν ready made-έτοιμες φόρμες και αξιοποιούνται ανάλογα στον χώρο.
Παράλληλα με την έκδοση του νέου βιβλίου, αναδρομικού ποιητικού ανθολογίου του Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο «Εγκάρσια Ρήματα» από τις εκδόσεις ΑΝΩ ΤΕΛΕΙΑ, η εικαστική έκθεση επιχειρεί την αισθητική και οπτική ανθολόγηση της εκφραστικής του κατάθεσης με είδωλα της μνήμης, της φαντασίας και ρεαλιστικές όψεις της ζωής και της πολυμορφικής τέχνης του.

Event Information

Σύγχρονη Πινακοθήκη VILLA ΡΟΔΟΠΗ, Ι. Μεσολωρά και Βύρωνος, Αργοστόλι 28100, Κεφαλονιά
Εγκαίνια: Σάββατο 17 Ιουλίου, 21.00
Διάρκεια 17 Ιουλίου – 14 Αυγούστου 2021
τηλέφωνα προσυνεννόησης: 2671028501, 6944621286

 

 

Last modified: 19/07/2021