Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος: Στο χώρο του μυθικού και του φανταστικού

H γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει στον χώρο του πρώτου ορόφου της, την ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου «Wondeland». Παράλληλα, στον εκθεσιακό χώρο και σε άμεση διαλογική σχέση παρουσιάζονται δύο χαρακτηριστικά γλυπτά του ανερχόμενου Γάλλου καλλιτέχνη Leo Caillard υπό τον τίτλο «Heroes in Stone».

Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος – Ο Καρυοθραύστης

Μέσα από την έκθεση «Wonderland» ο Kωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών, προσεγγίζοντας με τρόπο ανατρεπτικό, γνωστούς και αγαπημένους ήρωες και μυθικές σκηνές παραμυθιών. Τα έργα του αντλούν εικόνες από την ιστορία του Πινόκιο, του  Μάγου του Οζ, του Καρυοθραύστη, του Γκιούλιβερ και της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, με τα οποία καταφέρνει να προσεγγίσει την αλληγορία και τα σύμβολα των παραμυθιών. Μας ταξιδεύει στο χώρο του μυθικού και του φανταστικού, καταθέτοντας μια προσωπική, απόλυτα ανανεωτική ματιά αναφορικά με την εικονογραφία των παραμυθιών.

Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος – pinokio

Μέσα από τη ζωγραφική του, ο Παπαμιχαλόπουλος παντρεύει το παλαιό με το καινούργιο, το παραδοσιακό με το σύγχρονο: οι επιρροές του είναι ένα μίγμα συνδυασμών από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας και της τεχνολογίας, την εικονογραφία των κόμικς, των βιντεοπαιχνιδιών και της pop κουλτούρας με την παραδοσιακή Ιαπωνική τέχνη και τη βυζαντινή ζωγραφική. Έτσι, ενώ η ματιά του είναι σύγχρονη, η τεχνική του παραμένει αυστηρά παραδοσιακή: η γραφή του δανείζεται στοιχεία από την Ιαπωνική ζωγραφική ενώ η αυγοτέμπερα και το φύλλο χρυσού που χρησιμοποιεί στο φόντο συνδέονται άρρηκτα με τη βυζαντινή αγιογραφία.

Leo Caillard – darth vader

Αναφορές από το σύμπαν της επιστημονικής φαντασίας δανείζεται και ο γλύπτης Leo Caillard. Οι γλυπτικές του δημιουργίες από μάρμαρο αναπαριστούν cult ήρωες από την επιστημονική φαντασία και την animation culture.. Εμπνεόμενος από την αρχαία γλυπτική σε μάρμαρο μας προσκαλεί μέσα από τα έργα του να κοιτάξουμε με φρέσκια ματιά την εποχή μας, να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν μας για να μπορέσουμε να σκεφτούμε το μέλλον μας.  Τα γλυπτά του Caillard δεσπόζουν στον χώρο με τον μεγαλειώδη όγκο τους και την εντυπωσιακή όψη του ασπρόμαυρου μαρμάρου.

Event Information
Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι
Εγκαίνια: Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, 12.00 – 21.00
Διάρκεια έκθεσης: 23 Δεκεμβρίου – 15 Ιανουαρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη 10.00-15.30, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00 – 21.00 Παρασκευή: 10.00 – 20.00 Σάββατο  10.30 – 15.30
Πληροφορίες: Τηλ.: 210-3643025, 210-3603541 www.skoufagallery.gr

 

 

Last modified: 21/12/2021