Κυριακής Μαυρογεώργη – The secret room

 Η gallery genesis παρουσιάζει την έκθεση της Κυριακής Μαυρογεώργη The secret room, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τζάνερη και κείμενα του καταλόγου από τους Παναγιώτη Ευαγγελίδη και Θωμάς Συμεωνίδη.
Η έκθεση διαρκεί από τις 21 Σεπτεμβρίου ως τις 14 Οκτωβρίου.

Who are you

Για τον γλυπτικό σχηματισμό της γλώσσας στο έργο της Κυριακής Μαυρογεώργη
Το επίτευγμα της Μαυρογεώργη συνοψίζεται στη δημιουργία ενός αντιληπτικού και αισθητηριακού συστήματος που τροφοδοτείται από το παιχνίδι των αναλογιών, των ασυνήθιστων συνδέσεων, της μικρο-παραλλαγής τυπικών αντικειμένων, σωμάτων στην απλούστερη εκδοχή τους, συμπλεγμάτων στην πιο συνθετική τους έκφραση […] Κινούμενοι μέσα στο σύμπαν της Μαυρογεώργη παραμένουμε σιωπηλοί για να ακούσουμε τον λόγο της παιδικής φαντασίας, γινόμαστε μικροί, αποκτούμε στιγμιαία όλοι τις ίδιες διαστάσεις, εξερχόμαστε όλοι από το ίδιο μυστικό δωμάτιο, για λίγο μοιάζουμε μεταξύ μας, αισθανόμαστε ισότητα, επικοινωνούμε στην ίδια γλώσσα.
Θωμάς Συμεωνίδης, συγγραφέας, διδάσκων αισθητικής και φιλοσοφίας στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών  

Trophy

Αυτή η γυναίκα δεν είμαι εγώ

Άμα είστε καλοί μαζί μου θα σας δώσω το κλειδί για ένα μικρό μυστικό δωμάτιο μέσα στο ίδιο μας το σπίτι[…] Οι κλωστές του παραμυθιού κρέμονται σαν σταλακτίτες στο κενό σύμπαν της συστολής και της αγριότητας, της γλύκας και της απειλής.
Καλύπτουμε το Φοβερό κάτω από σεντόνια προτομών προς αποκάλυψη[…] Έχω ένα σπίτι χωρίς πόρτες και παράθυρα για κεφάλι, αν κάνεις υπομονή θα ζωγραφίσω μία είσοδο και θα την ανοίξω μια σταλιά[…] Αυτό είναι ένα κορίτσι που λικνίζει την ύπαρξή του περιμένοντας να το προσέξουν και να το αγαπήσουν. Να το κάνουν να απολαύσει. Γίνεται τοπίο, μεταμορφώνεται σε άλλα όντα και αποκτάει αυθυπαρξία, τώρα δεν χρειάζεται κανέναν. Μια μικρή πάπια που λιάζεται ανύποπτη για το φίδι που καραδοκεί ακίνητο. Εμείς οι θεατές το βλέπουμε και η ανημπόρια να την ειδοποιήσουμε μας παραλύει τα μέλη. Η ακινησία του μικρού τους νοικοκυριού όμως αμέσως μας καθησυχάζει. Αυτά τα μικρά γλυπτά δεν μπορούν να κινηθούν από μόνα τους.
Αυτή η γυναίκα δεν είμαι εγώ.
Παναγιώτης Ευαγγελίδης, συγγραφέας και σκηνοθέτης

Together for so long

Event Information

Gallery GenesisΧάριτος 35, Κολωνάκι 10675, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 21 Σεπτεμβρίου – 14 Οκτωβρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12.00 – 21.00, Σάββατο 12.00 – 15.00
Πληροφορίες: Tel.: +30 211 7100566, www.gallerygenesisathens.com,
www.facebook.com/yiorgos.tzaneriswww.facebook.com/pages/Genesis-Gallery/325268697501716

 

 

Last modified: 20/09/2023