ΚΟΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948.
Σπουδές: Από το 1969 έως το 1974 σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους τους Νίκο Νικολάου και Γιάννη Μόραλη. Από το 1972 έως το 1974 σπούδασε διακόσμηση και σκηνογραφία στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο το Βασίλη Βασιλειάδη. Τρία χρόνια στην Ecole des Beaux Art στο Παρίσι (1975-1978), με δάσκαλο τον Gustave Singier.

Η ζωγραφική του θα μπορούσε στενά να θεωρηθεί ως τοπογραφία και μάλιστα αφηρημένη ή λυρική.«Το πιο φτηνό και το πιο ακριβό πράγμα είναι η επικοινωνία με το τοπίο»,σημειώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Έτσι αγγίζει τη μεταφυσική πεμπτουσία της Μεσογείου, του Αιγαίου, του ελλαδικού ουρανού, της θαλάσσιας αύρας. Έχοντας ταυτίσει την ψυχή του με το χρωστήρα του, κατορθώνει να αιχμαλωτίζει ακόμη και την απειροελάχιστη απόχρωση του ελληνικού φωτός και της ατμόσφαιρας
Καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ο Δημήτρης Κούκος πραγματοποίησε  την πρώτη του ατομική έκθεση το 1977. Από τότε έχει παρουσιάσει το έργο του σε πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει πάρει μέρος και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified: 16/12/2017