Κλιματική Αλλαγή: Άνθρωπος και Φυσικές Καταστροφές

Η Govedarou Art Gallery σε συν-διοργάνωση με το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος παρουσιάζει στο χώρο της, στη Θεσσαλονίκη, την ομαδική εικαστική έκθεση «Κλιματική Αλλαγή: Άνθρωπος και Φυσικές Καταστροφές», σε επιμέλεια της εικαστικού και ιδιοκτήτρια της γκαλερί Νατάσας Γκοβεδάρου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 13 Οκτωβρίου 2022 που είναι και η Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών και η σπουδαιότητα της είναι πολύ επίκαιρη, όχι μόνο λόγω των περιβαλλοντικών φαινομένων που ζούμε καθημερινά, αλλά και λόγω της διάσκεψης του COP 27 για την κλιματική αλλαγή. Συμμετέχουν 15 εικαστικοί.

Κωστής Ατσαλής

Η Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989 και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου, με το σκεπτικό ότι ο άνθρωπος είναι αδύνατον να κυριαρχήσει στις δυνάμεις της φύσης, είναι όμως δυνατόν να μειώσει τις καταστροφικές τους συνέπειες. Οι φτωχές και αναπτυσσόμενες χώρες υφίστανται τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και δυσβάστακτες ζημιές, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών, αλλά και τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πλημμύρες, τσουνάμι, κατολισθήσεις και ξηρασία).
Χαιρετισμός του Προέδρου του Μαριολοπουλείου-Καναγκινείου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντος και Γενικού Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών καθηγητή Χρήστου Ζερεφού«…Ο πόλεμος που κάνει η ανθρωπότητα για να σταθεροποιήσει το κλίμα και να μπορέσει να επουλώσει μακροπρόθεσμα τις πληγές που έχουν ανοίξει στο περιβάλλον μας από την αλόγιστη χρήση των ορυκτών καυσίμων και όχι μόνο έχει μεγάλο κόστος. Η έκθεση αυτή έρχεται να αγκαλιάσει την Τέχνη με την Επιστήμη σε ένα τόσο επίκαιρο και σοβαρό ζήτημα. Θα ήταν ευτύχημα να βλέπαμε πολλές ανάλογες πρωτοβουλίες έτσι ώστε και μέσω της Τέχνης να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία…».  

Ζωή Γερούκη


Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Νανά Winter-Γεωργιάδου, Ατσαλής Κωστής, Γερούκη Ζωή, Γιαρεντζίδης Βασίλειος, Γκοβεδάρου Νατάσα, Εφημίδης Κώστας, Ζαχαρούδης Στέλιος, Κοντοέ Μαριάννα (αρχική εικόνα), Μιχαηλίδου Νίνα, Μιχαλοπούλου Χριστίνα, Μονομμάτου Ειρήνη, Σαρησάββα Κατερίνα, Τάξος Παναγιώτης, Τσαντήλας Χρήστος, Χαλκιά Μαρία

Event Information
Govedarou Art Gallery, Γ. Παπανδρέου 5, πρώην Ανθέων, Στάση Γεωργίου, Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 18.30 – 21.30 (Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών)
Διάρκεια έκθεσης: 13 – 27 Οκτωβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο: 11.00 – 14.00 Τρίτη, Πέμπτη: 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00
Πληροφορίες: Τηλ.2314015613,   www.govedaroufineartgallery.co

Last modified: 10/10/2022