Κατερίνα Δημητριάδου – «Femme»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο χώρος τέχνης Imagine Visual Arts, παρουσιάζει την ατομική έκθεση «Femme» της ζωγράφου Κατερίνας Δημητριάδου. Η έκθεση ανοίγει την πόρτα σε έναν εντυπωσιακό κόσμο γεμάτο ένταση και πάθος, που η δημιουργός αναδεικνύει με ένα μοναδικό τρόπο μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής.
Με ενδιαφέρον και ευαισθησία, η Δημητριάδου επικεντρώνεται στη γυναικεία πραγματικότητα, ξεκλειδώνοντας την πολυπλοκότητα και τον πλούτο της.

Arrogance, oil on canvas

Με έντονο ενθουσιασμό, αντλεί έμπνευση από τις γυναίκες για να δημιουργήσει έργα που αναδεικνύουν όχι μόνο την εξωτερική ομορφιά, αλλά και την ενσυνείδητη ψυχική και συναισθηματική ζωή τους. Με τεχνική που συνδυάζει πλούσια χρώματα και υφές με φύλλα από χρυσό ή ασήμι, δημιουργεί έργα με εντυπωσιακή απτική αληθοφάνεια, που λάμπουν από ζωντάνια.
Η έκθεση αναδεικνύει το θηλυκό πρόσωπο, εστιάζοντας σε νεανικές και γυναικείες μορφές με λεπτομερή και κοντινή ματιά. Τα πορτρέτα της αναδύονται σαν κοσμήματα, εξερευνώντας τη γυναικεία ύπαρξη με έναν μοναδικό συνδυασμό ιστορίας και τέχνης. Η Δημητριάδου δεν περιορίζεται στον ρεαλισμό, αλλά εκτοξεύει την αφήγηση με δυναμική ζωγραφική, αναδεικνύοντας τη σημασία της εσωτερικής αλήθειας.

Sping Goddess Oil and silver leaf on canvas

Εκτός από την απεικόνιση της εξωτερικής ομορφιάς, η δημιουργός αφήνει τη γοητεία της νιότης, του μακιγιάζ και του λαμπερού βλέμματος να λειτουργήσουν ως πύλες προς τον εσωτερικό κόσμο των μορφών στα έργα της. Με ρεαλιστική προσέγγιση, αποκαλύπτει την προσωπικότητα και τις εσωτερικές αναζητήσεις τους, δημιουργώντας ένα ευαίσθητο παράθυρο προς τις αγωνίες και τα ερωτήματα πίσω από την εξωτερική εμφάνιση.
Με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελένης Γατσά, η έκθεση  τιμά την Ημέρα της Γυναίκας με σεβασμό, αγάπη και θαυμασμό, προσφέροντας ένα ταξίδι στην ουσία της γυναικείας ομορφιάς.  

Event Information

Imagine Visual Arts, ∆ηµητρίου Ι. Χούντα 21 & Χρ. Γιαννάκη, Παιανία
Εγκαίνια: Σάββατο, 9 Μαρτίου 19.00-22.00
Διάρκεια έκθεσης: 9 Μαρτίου – 6 Απριλίου 2024
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 21.00, Τετάρτη & Σάββατο 11.00 – 19.00
Επικοινωνία:+30 210 6026751 | imaginevisualarts@gmail.com | www.imaginevisualarts.com

 

 

Last modified: 08/03/2024