Θωμάς Μπερτόλης

Θωμάς Μπερτόλης: Όταν σκέψεις και συναισθήματα παίρνουν μορφή

Έναν από τους σημαντικότερους νέους γλύπτες, το Θωμά Μπερτόλη, παρουσιάζει η γκαλερί 7, με την έκθεση του «Στο βάθος της ανθρώπινης Ψυχής». Η έκθεση διαρκεί από τις 13 ως τις 4 Ιανουαρίου.
Κατ’ εξοχήν κεραμίστας με αληθινή αγάπη για τα ζώα που τα αποδίδει με έναν μοναδικό  και πολύ προσωπικό ύφος. «Όλα τα πλάσματα της φύσης έχουν μια ηθική μοναδική και αυθεντική» είναι η άποψη του καλλιτέχνη που είναι χαρακτηριστικός καλλιτέχνης «της ωμής τέχνης».Θωμάς Μπερτόλης Θαυμάζει και μελετά τον Πικάσο, το Ντιμπιφέ, τον κυκλαδικό και μινωικό πολιτισμό, τα κυπριακά ειδώλια, την προκολομβιανή τέχνη, τις δημιουργίες των Παπούα της Νέας Γουινέας, τους ινδιάνους, την εποχή του Χαλκού. Κι όλη αυτή η έρευνα και η προσπάθεια γεννά μορφές και ζώα κυρίαρχες σε μύθους και ιστορίες.
Σχετικά με την τωρινή του έκθεση ο Θωμάς Μπερτόλης σημειώνει: «Τα έργα μου, για την παρούσα έκθεση, προέκυψαν από την ανάγκη μου να μορφοποιήσω σκέψεις, συναισθήματα και πάθη που βρίσκονται καταχωνιασμένα στο ασυνείδητο βάθος της ανθρώπινης ψυχής μου, όπως μίσος, αγάπη, χαρά, δύναμη, απελπισία, εν συναίσθηση. Όλα αυτά, βγαίνουν απ’ την αφάνεια μέσα απ’ την ματιά των γλυπτών μου, τα οποία έχουν συσχέτιση, με αρχέγονους ελληνικούς και άλλων πολιτισμών μύθους και προϊστορίας. Ένα πνευματικό και δημιουργικό μπλέξιμο της ζωής».Θωμάς Μπερτόλης

Event Information
Γκαλερί «7», Σόλωνος 20, Αθήνα
Εγκαίνια: Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, 20.00 – 22.00
Διάρκεια έκθεσης: 13 Δεκεμβρίου – 4 Ιανουαρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12.00 – 20.00 Τετάρτη, Σάββατο 12.00 – 16.00
Πληροφορίες: Τηλ: 210 3612050 gallery7@hol.gr  – www.gallery7.gr

Last modified: 05/01/2023