Θέκλα Παπαδοπούλου: Τα ίχνη της ζωής της  

Η νέα σειρά έργων που παρουσιάζει η Θέκλα Παπαδοπούλου είναι η ίδια η καλλιτέχνιδα, η ζωή της και οι άνθρωποι που την συντρόφεψαν και την περιβάλουν στην πορεία του χρόνου. Μέσα από την νέα της δουλεία η διακεκριμένη εικαστικός δημιουργεί μια λυρική αφήγηση της ζωής της, των επιρροών της, των ανθρώπων που συνάντησε και των παραγόντων που την άλλαξαν σαν άνθρωπο, γυναίκα και καλλιτέχνη και δημιουργούν ένα χρονολόγιο, το οποίο ενώνει το παρελθόν με το παρόν και, έως ένα σημείο, οραματίζεται το μέλλον.
Η έκθεση της με τίτλο «Traces – Ίχνη» παρουσιάζεται στο χώρο τέχνης Alpha C.K. Art Gallery της Λευκωσίας από τις 5 ως τις 20 Απριλίου.
Ο Ιστορικός Τέχνης Δημήτριος Σ. Σπύρου στην κριτικό σημείωμα του καταλόγου γράφει «Η πρόσφατη δουλειά της Θέκλας Παπαδοπούλου, με την ονομασία Ίχνη, πρόκειται για μια σειρά πορτραίτων, τα οποία συνεχίζουν να εξερευνούν το πλούσιο και απεριόριστο πεδίο του είδους, αναζητώντας νέα μέσα δημιουργικής έκφρασης. Η Παπαδοπούλου δεν είναι μια ζωγράφος, με τη στενή έννοια του όρου, αλλά μια εικαστικός που διερευνά και εμπλουτίζει τη δημιουργική πρακτική της ζωγραφικής …Στα πορτραίτα της, επιδέξια εφαρμοσμένα χρώματα λαδιού και παστέλ συνδυάζονται με κολλάζ από σελίδες των παλιών της βιβλίων σχεδίου, αποκόμματα περιοδικών και φωτογραφίες του εαυτού της και των κοντινών της προσώπων. Οι επιφάνειες πλούσιας υφής, που περιλαμβάνουν την ανθρώπινη φιγούρα, παραπέμπουν στη δυναμική της αδέσμευτης κίνησης και της φευγαλέας δύναμης, και αποτυπώνουν τη ξεχωριστή και αναγνωρίσιμη προσέγγιση της Παπαδοπούλου στην προσωπογραφία».
Η Θέκλα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1978.  Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών «Rafaello» του Ουρμπίνο στην Ιταλία. Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς διαγωνισμούς στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Έργα της βρίσκονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας, στο Δημαρχείο Λάρνακας και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Κύπρο και στο εξωτερικό.

Event Information
Alpha C.K. Art Gallery, Μακαρίου και Παπανικολή 3, Λευκωσία 1077, Κύπρος
Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Απριλίου, 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 5 – 20 Απριλίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10.00 – 13.00 και 16.00 – 18.30 Σάββατο 10.00 – 13.00
Πληροφορίες: Τηλ.+357 22751325, F: +35722751326, info@ackgallery.com

 

Last modified: 01/04/2019