Γιώργος Κουβάκις, «Golden Era» 2

Η χρυσή εποχή του Γιώργου Κουβάκι  

 «Ένα έργο τέχνης είναι, πάνω από όλα, μια περιπέτεια του μυαλού» Ευγένιος Ιονέσκο

Η Evripides Art Gallery  υποδέχεται τη νέα σεζόν και παρουσιάζει την καινούργια δουλειά του Γιώργου Κουβάκι, «Golden Era». Η έκθεση διαρκεί από τις 22 Σεπτεμβρίου ως τις 15 Οκτωβρίου.
Ο Γιώργος Κουβάκις, για πάνω από τέσσερις δεκαετίες ανεξάντλητης δημιουργίας υπηρετεί με συνέπεια και προσήλωση έναν στόχο: Να εξελίσσει και να ανανεώνει τη ζωγραφική του ξεδιπλώνοντας σε αφηγηματικές ενότητες όχι μόνο το πολύ προσωπικό εικαστικό αποτύπωμά του αλλά και την κοσμοθεωρία του.Γιώργος Κουβάκις, «Golden Era» 2
Η νέα του δουλειά είναι η ώριμη επανασύνδεση του ζωγράφου με τα LUD, που παρουσίασε για πρώτη φορά το 2015. Στα έργα της μετα-LUDεποχής συνθέτει ένα παλίμψηστο πολυετούς εμπειρίας που αποτυπώνει την πολυσύνθετη, αινιγματική και ταυτόχρονα πρόσφορη σε πολλές ερμηνείες εικαστική γραφή του δημιουργού.
Η αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης Δρ. Βιβή Βασιλοπούλου σημειώνει στον κατάλογο της έκθεσης:
«Ο Γιώργος Κουβάκις παραμένει ενθουσιασμένος με το εύρημά του και ανανεώνει τη σχέση του μαζί του, με αμείωτο ενδιαφέρον και αξιοσημείωτο τρόπο. Χρησιμοποιεί το lud σαν δομικό υλικό, σαν τη βασική μονάδα αναπαραγωγής και αναδομεί την εικόνα με αρχιτεκτονική λογική, συναίσθημα και ευαισθησία.
Η συνάντηση του ορατού αντικειμένου με τον εσωτερικό υποκειμενικό λόγο, οδηγεί σε μια νέα παράσταση, όπου η απεικόνιση, ως αξία μεταβλητή και ευμετάβολη, προσφέρεται γενναιόδωρα στη διαδικασία της ανάπλασης.Γιώργος Κουβάκις, «Golden Era» 2
Το έργο τέχνης λειτουργεί ως αποτέλεσμα μιας ενέργειας διάλυσης και αποδόμησης της αρχικής σύνθεσης, η οποία αναδιατάσσεται διαρκώς, αναζητώντας πάντα μια νέα ευτοπία –να σταθεί και να ευδοκιμήσει.
Τα χρώματα ευγενή, όπως ο ίδιος, σπανιότερα επιθετικά σε μαύρο ή κόκκινο, σε αντίστιξη ή αρμονία. Το σύνολο αδρό, όσο και αβρό, με ενδόμυχο στόχο μια εικαστική «ενδεχομενικότητα», όπου όλα είναι πιθανά, καθώς εξερευνούν τον εαυτό τους και τη σχέση τους με τους άλλους.Γιώργος Κουβάκις, «Golden Era» 2
… Χαίρεται να παρακολουθεί κανείς την εξέλιξη ενός προσωπικού αντικειμένου, σε εικαστική προσωπικότητα και μάλιστα πρωταγωνιστική, σ’ αυτή την καινούργια ενότητα, που συνεχίζεται δυναμικά στην Metaludera. Στη χρυσή εποχή του ίδιου και των έργων του (ακρυλικά σε καμβά και ακρυλικές ρητίνες χρυσού).
Σε μια εποχή οξειδωμένη από τα fake και το νοτιά μιας διάχυτης παρακμής, η αντίσταση του «χρυσού», με όποια έννοια, είναι πλέον δυσεύρετη και γι’ αυτό εξαιρετικά ευπρόσδεκτη»

 

Event Information
Γκαλερί Ευριπίδη, Ηρακλείτου 10 και Σκουφά, Κολωνάκι, 10673 Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, 13.00 – 22.00
Διάρκεια έκθεσης: 22 Σεπτεμβρίου –  10 Οκτωβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11.00 – 20.30, Τετάρτη: 11.00 -17.00  Σάββατο: 11.00 -16.00 Κυριακή και Δευτέρα: Κλειστά
Πληροφορίες: Tηλ. 210 3615909, fax 210 3600620 info@evripides-art.gr , www.evripides-art.gr Ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ΑμεΑ.

Last modified: 23/09/2022