Η Στέλλα Καπεζάνου μεταφέρει τους ήρωες της στην ιδιαίτερη πατρίδα της

Το φετινό καλοκαίρι η Στέλλα Καπεζάνου επιστρέφει στον τόπο καταγωγής της, στο Ναύπλιο, για να παρουσιάσει ένα μεγάλο μέρος της καλλιτεχνικής της διαδρομής, αλλά και ένα εντυπωσιακό τρίπτυχο που δημιουργήθηκε ειδικά για την έκθεση αυτή. Έτσι για τους τρεις μήνες του καλοκαιριού ντόπιοι φιλότεχνοι αλλά και επισκέπτες του Ναυπλίου έχουν την ευκαιρία να χαρούν την όμορφη και ευρηματική δουλειά της καλλιτέχνιδας. Η έκθεση με τίτλο «just a few drops of pink Coppertone» φιλοξενείται στο «Φουγάρο» από τις 7 Ιουνίου ως την 1η Σεπτεμβρίου.   
Στο έργο της η Καπεζάνου παρουσιάζει έναν κόσμο γεμάτο χρώμα, κίνηση και ζωντάνια, ο οποίος όμως αντιμετωπίζεται με κριτική διάθεση, χιούμορ και μερικές φορές ειρωνεία. Οι εικόνες δομούνται προσεκτικά, με μια προσήλωση σχεδόν αρχιτεκτονική. Σπάζοντας όμως το κέλυφος της επιφάνειας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτό που μοιάζει αληθινό, τις περισσότερες φορές δε θα μπορούσε ποτέ να έχει συμβεί.
Όπως σημειώνεται από τον Art Director του «Φουγάρου» Αντώνη Ι. Κοντρογιάννη στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση, «τα έργα συντίθενται πρώτα νοητικά, από έναν νου που σκέφτεται με εικόνες, οι οποίες ίσως να μην ταιριάζουν, αλλά πάντως συνδυάζονται με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον momentum.

Στέλλα Καπεζάνου

Η μνήμη εδώ λειτουργεί σαν αποθετική δεξαμενή εικόνων, συμβόλων, συνηθειών και εμπειριών που ανασύρονται για να συμπλεύσουν. Μόνο έτσι γίνεται δυνατή η απόδοση παραλιών του Los Angeles με λουόμενους της Αρβανιτιάς, ή πορτοκαλεώνων της Αργολίδας με lifestyle πόζες άχρονων μοντέλων που μισοκλείνουν αισθησιακά τα μάτια. Δύσκολα δίπολα βρίσκουν μία ζωγραφική κοιτίδα επώασης. Στριφνές παραδοχές αναλύονται σε φόρμα και χρώμα. Συμβάσεις και δεδομένα εκρήγνυνται αφήνοντας σαν ίχνος …just a few drops of pink Coppertone». Επιμέλεια έκθεσης Αντώνης Ι. Κοντρογιάννης.

Event Information
ΦΟΥΓΑΡΟ, Ασκληπιού 98, Ναύπλιο
Εγκαίνια: Παρασκευή 7 Ιουνίου, 20.30
Διάρκεια: 7 Ιουνίου – 1 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη και Παρασκευή 18.00 – 23.00, Σάββατο και Κυριακή 12.00 – 22.00 Θερινό ωράριο από 18 Ιουνίου: Τρίτη – Κυριακή 18.00- 23.00
Πληροφορίες – συμμετοχές: 27520 47361, sofia@fougaro.grwww.fougaro.gr

Last modified: 05/06/2019