Η ονειρική ατμόσφαιρα της Chrys Roboras, στη γκαλερί genesis

Η gallery genesis ανοίγει το εκθεσιακό πρόγραμμα του 2021 με την έκθεση ζωγραφικής της  Chrys Roboras «Stories I cannot tell…», σε  καλλιτεχνική διεύθυνση – επιμέλεια του Γιώργου Τζάνερη. Έναρξη Έκθεσης την  Τρίτη 2 Φεβρουαρίου.
Stories I cannot tell…
Η Chrys Roboras στην νέα της έκθεση έρχεται να μας αφηγηθεί με τη ζωγραφική της όσα σκέφτεται και δεν μπορούσε ή δεν θέλησε να μας πει με λόγια όλα αυτά τα χρόνια.

Chrys Roboras studio

Ο λευκός καμβάς της , τα πινέλα της και τα χρώματά της γίνονται το μέσο επικοινωνίας της με τον έξω κόσμο.
Η Chrys Roboras αναλαμβάνει το ρόλο ενός ιδιόρρυθμου βουβού αφηγητή που δεν λέει αλλά αναπαριστά τις ιστορίες με τον τρόπο που τόσο καλά γνωρίζει. Η ανάμειξή της στις ιστορίες που ζωγραφίζει είναι κάποιες φορές σαν να συμμετέχει η ίδια ως βασικός ήρωας ή ως πρωταγωνιστής ή ως αυτόπτης μάρτυρας και κάποιες άλλες στιγμές δίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο απλόχερα αλλού κρατώντας μόνο τον ρόλο του παρατηρητή!
Η καλλιτέχνης τοποθετεί την ανθρώπινη μορφή σε τεράστια, πολύχρωμα ημι-αφηρημένα τοπία. Ο Χρόνος μοιάζει να μην την αφορά. Σε ορισμένα έργα, οι μορφές της απεικονίζονται ως ένα περίγραμμα που έχει γεμίσει με διάφορα χρώματα και σχήματα – σαν η ανθρώπινη μορφή να είναι ένα «δοχείο» – συναισθημάτων, σκέψεων, αναμνήσεων.

 chrys roboras studio

Over fear and into freedom, oil, acrylic, pastel on linen, 155x125x3cm, 2020

Σε πολλά έργα, υπάρχει μια πιο ρεαλιστική αναπαράσταση της ανθρώπινης μορφής. Εδώ οι Ήρωες ζουν και αναπνέουν σε μια ονειρική ατμόσφαιρα.
Παρατηρώντας τα έργα της είναι εμφανές ότι οι άνθρωποι είναι σε μία διαρκή κίνηση τις περισσότερες φορές. Από κάπου έρχονται ή κάπου πάνε. Ακόμη και όταν είναι σταθεροί καταλαβαίνεις ότι αυτό που έχουν στο μυαλό τους είναι το επόμενο βήμα. Το Παρόν , το Παρελθόν και το Μέλλον είναι αποτυπωμένα στο περπάτημά τους, στην πορεία τους.
Η ανθρώπινη κατάσταση – η μεμονωμένη αίσθηση της ύπαρξής της – είναι ένα κεντρικό θέμα στη δουλειά της, και πηγάζει από τη δική της εμπειρία ως Ελληνίδα της Διασποράς, μεταξύ των δύο πολιτισμών.

 chrys roboras studio

Most things happen in 3, oil, pencil and pastel on linen, 80 x 60 x 3cm 2020

Event Information
Gallery GenesisΧάριτος 35, Κολωνάκι 10675, Αθήνα
Έναρξη Έκθεσης: Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 8.00 το βράδυ
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.30 – 20.00, Τετάρτη – Σάββατο 11.30 – 15.30
Πληροφορίες: Tel.: +30 211 7100566, www.gallerygenesisathens.com,
www.facebook.com/yiorgos.tzaneriswww.facebook.com/pages/Genesis-Gallery/325268697501716
Στην gallery genesis θα έρθετε στέλνοντας τον Κωδικό 2 στο 13033-
Τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Last modified: 25/01/2021