Η Νίκη της Σαμοθράκης στο σύμπαν της Αμαλίας Σωτηροπούλου

 Η γκαλερί «7» παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας της Αμαλίας Σωτηροπούλου «The Winged Victory of Samothrace and the Universe».
Μετά τις Καρυάτιδες και τις Σειρήνες, μια ακόμη εμβληματική γυναικεία μορφή, η Νίκη της Σαμοθράκης, εισβάλλει στο καλλιτεχνικό σύμπαν της Ελληνίδας φωτογράφου Αμαλίας Σωτηροπούλου. Η Νίκη γίνεται σύμβολο δύναμης, θάρρους και αυτοπεποίθησης, βγαίνει από τα όρια του κόσμου μας και μεταφέρεται στο διάστημα, εκεί όπου κυριαρχούν η γαλήνη, η αρμονία, η ειρήνη. Με τις μεγάλες φτερούγες της κάνει μία τελευταία αγγελική πτήση, για να υποβάλει την ιδέα του άυλου και του πνευματικού.
Αμαλία ΣωτηροπούλουΣτο νέο του περιβάλλον το ακέφαλο σώμα της παραμένει πανέμορφο.
Όλες οι προσπάθειες που έγιναν από τους αρχαιολόγους, για να βρεθεί το χαμένο κεφάλι της Νίκης, έμειναν άκαρπες. Ίσως γιατί αυτό βρίσκεται κρυμμένο στο ανήσυχο μυαλό των καλλιτεχνών. Η Αμαλία Σωτηροπούλου αντιμετωπίζει την τέχνη της ως μία πρόκληση για συμμετοχή των άλλων στις δικές της εμπειρίες.
Η φωτογραφία άλλωστε, για την ίδια γεννιέται τη στιγμή που εγκλωβίζεται στη ματιά της, το πάτημα του κουμπιού και το κλικ έπονται.
Η τέχνη της αποτελέσει όχημα σε μια διαδικασία που συνεχίζεται αμείωτη μιας και όπως λέει, η φωτογραφία με κάνει ευτυχισμένη. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Event Information
Γκαλερί «7», Σόλωνος 20, Αθήνα
Εγκαίνια: Τρίτη 28 Νοεμβρίου, 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 28 Νοεμβρίου – 30 Δεκεμβρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12.00 – 20.00 Τετάρτη, Σάββατο 12.00 – 16.00
Πληροφορίες: Τηλ: 210 3612050 gallery7@hol.gr  – www.gallery7.gr

 

 

 

 

Last modified: 30/11/2023