Η Μεταμόρφωση Αττικής απέκτησε τη δική της Πινακοθήκη

Τη δική της Πινακοθήκη απέκτησε η Μεταμόρφωση Αττικής. Πρόκειται για ένα χώρο με ενδιαφέροντα εκθέματα μεγάλων Ελλήνων δημιουργών. Μια συλλογή που απαίτησε χρόνο, μεράκι και θυσίες για να εμπλουτισθεί. Η επωνυμία της Πινακοθήκης είναι αποκαλυπτική και των προθέσεων «Art & Philosophy». Ο χώρος της Πινακοθήκης καλύπτει συνολικά 350 τ.μ σε δύο επίπεδα. Λειτουργεί υπό την αιγίδα της εταιρίας «Πινακοθήκη Art & Philosophy» που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό και στηρίζεται 100% σε πόρους ιδιωτικούς (του συλλέκτη) όπου έχει σαν σκοπό την εξέλιξη των πολιτιστικών στοιχείων της Μεταμόρφωσης και κυρίως των εικαστικών τεχνών.
Η συλλογή της πινακοθήκης περιλαμβάνει έργα τέχνης μεγάλων σύγχρονων ζωγράφων όπως Τσαρούχης, Σπυρόπουλος, Φασιανός, Μυταράς, Έκτωρ Δούκας, Σόρογκας, Κόττις, Μιγάδης, Σταθόπουλος, Πανταλέων, Παπανελόπουλος, Βακιρτζής, Κούτρικας κ.α
Ο χώρος της πινακοθήκης φιλοξενεί εκθέσεις σε όλους τους τομείς των εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία κ.α.). Ακόμα υπάρχει βιβλιοθήκη τέχνης για τα μέλη της πινακοθήκης όπου μπορούν να μελετήσουν Έλληνες και ξένους ζωγράφους. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στα εικαστικά εργαστήρια όπου γίνονται μαθήματα ζωγραφικής, χαρακτικής, πηλού και φωτογραφίας (παιδιών & ενηλίκων).
Το όραμά των ιδρυτών είναι οι μελλοντικοί μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες να δημιουργούν και να εκθέτουν τα δικά τους έργα. «Η καλύτερη παρακαταθήκη για τα παιδιά μας είναι ο Πολιτισμός και η Μόρφωση. Ένα κομμάτι το παίρνουμε από τα έργα τέχνης και ένα δεύτερο από τα βιβλία».
Πινακοθήκη «Art & Philosophy». ΦΙΛΙΑΣ 2, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τηλ: 210-2851471 / 6944391917 paulspour@freemail.gr  http://www.facebook.com/spourelart

Last modified: 17/01/2018