Ηώ Αγγελή – «Slalom, Μια διαδρομή αλλιώς»

Η γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεσης «Slalom, Μια διαδρομή αλλιώς» της Ηώς Αγγελή, από τις 2 Φεβρουαρίου ως τις 11 Μαρτίου.
Στην καινούργια της ενότητα, η καλλιτέχνιδα ερευνά την εγγύτητα της ανθρώπινης φύσης με το περιβάλλον δημιουργώντας ένα νέο, αισθητηριακά έντονο, τοπίο. Σε μια εποχή σοβαρών αλλαγών, ανατροπών και ρευστότητας η κίνηση γίνεται σε μορφή slalom.

ΗΩ ΑΓΓΕΛΗ

Τα άνθη μεγαλώνουν αθόρυβα, 2020, Ακρυλικό σε καμβά | Acrylic on canvas, 130 x 110 cm

Η ενότητα «Slalom» αποτυπώνει, μεταφορικά, μία διάθεση αποφυγής των εμποδίων που δυσκολεύουν την αλληλεπίδραση ανάμεσα σε οριοθετημένους και ανοιχτούς, αδιαμόρφωτους χώρους. Οι απεικονίσεις των έργων ξεφεύγουν από την αντικειμενικότητα παραμορφώνοντας αναλογίες και προοπτική, ακυρώνοντας τους τυπικούς οπτικούς κανόνες.
Τα κτίρια που ζωγραφίζει βρίσκονται διάσπαρτα σε τόπους άγνωστους, αλλά βιωματικά γνώριμους. Η φύση, με κάθε λογής πράσινα και φαιά και μπλε της νύχτας, υφαίνει ιστούς, διαταράσσοντας την ομαλότητα της πορείας του βλέμματος, πάνω σε έγχρωμα τελάρα και ασπρόμαυρα σχέδια. Όλα σχεδιάζονται με αντικειμενική ματιά και όλα ανατρέπονται με παλίμψηστες γραφές.

Εκεί που φυτρώνουν οι κρόκοι, 2021 – 130×150 εκ

Δημιουργεί, με εμμονή, ζωγραφικά έργα με λεπτοφυείς κήπους που εισβάλλουν σε κατοικημένους χώρους. Σε κάθε έργο υπάρχει, ως υπόμνηση, κάποιο κτίσμα που τροφοδοτείται από τον μύθο και την αλληγορία. Τοπογραφία που ελίσσεται η ζωγραφική της, γλιστρά μαγικά από το πραγματικό, στο φαντασιακό, για να υποκύψει στο απρόβλεπτο.
Η Ηώ Αγγελή ολοκληρώνει μια ιστορία, εισχωρώντας στο βάθος της αφήγησης.
Στην άκρη της μνήμης

Chrysantemum, 2022, χρωματιστά μολύβια σε χαρτί 35×50 εκ.

Event Information

Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 18.00
Διάρκεια: 2 Φεβρουαρίου – 11 Μαρτίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11.00  – 20.00 Τετάρτη, Σάββατο 11.00-15.00 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
Πληροφορίες: www.zoumboulakis.gr

Last modified: 03/02/2023