Ηώ Αγγελή: Κόσμοι που κατοικούνται από την ανθρώπινη απουσία

Αυτό το ελάφι που κοντοστέκεται στην υπόγεια διάβαση κι αναρωτιέται μήπως βρίσκεται μπροστά σε παγίδα, είναι τόσο ανθρώπινο, αλλά και τόσο ξένο. Ο φόβος είναι μια αμυντική αντίδραση του ανθρώπου που ανεβάζει την αδρεναλίνη, προκαλεί άγχος και συχνά πανικό. Το ελάφι αναρωτιέται για τον κίνδυνο μιας παγίδας, αλλά παραμένει ήρεμο μέσα σ’ ένα ξένο περιβάλλον!

Αυτό δεν είναι σπίτι. 130 x 150 cm. crylics on canvas@ZG rs

Εντυπωσιακή θεματογραφικά η νέα ατομική έκθεση της Ηώς Αγγελή «Is it a trap?» που παρουσιάζεται στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη από τις 21 Μαρτίου ως τις 4 Μαΐου.
Η νέα ενότητα έργων της γνωστής καλλιτέχνιδας δημιουργεί φανταστικά περιβάλλοντα. Κόσμους ανορθολογικούς και παράξενους και ταυτόχρονα οικείους και γαλήνιους που κατοικούνται από την ανθρώπινη απουσία. Πισίνες και έρημες αλέες,αστικά έπιπλα και υπερβατικά κενά, ίχνη και αποτυπώματα από σκάλες, προβολείς, ανεμιστήρες, ελικόπτερα, διαθλώνται και συμπλέκονται με κομμάτια φύσης που απρόσμενα εγγράφονται στα έργα της, δημιουργώντας μια παράδοξη αιώρηση ανάμεσα στο φυσικό και το τεχνητό, το αχειροποίητο και το ανθρωπογενές.

Skating floor. 130 x 150 cm. Acrylics on canvas@ZG rs

Τόποι ανορθόδοξοι, εσωτερικοί χώροι χωρίς όρια, σκοτεινά χάσματα, δάπεδα με υπερχειλίζοντα νερά, φανερώνουν και αποσιωπούν μια προειδοποίηση, μια δυνητική απειλή, εμπλέκοντας αβίαστα τον θεατή σε ερμηνείες και προσωπικές αναγνώσεις. Η ανησυχία, ακαθόριστη αλλά ισχυρή, διατρέχει τη σιωπή των τελάρων σαν ηλεκτρικό ρεύμα.
Στα έργα αυτά της Ηώς Αγγελή όλα διαλύονται και ανασυστήνονται, καθώς μετουσιώνουν τον ρεαλισμό της αναπαράστασης σε μια μαγική και απρόβλεπτη συνθήκη διακινδύνευσης, όπως επισημαίνει και ο τίτλος της έκθεσης. «Ιs it a trap?» μοιάζει να αναρωτιέται το ελάφι στην υπόγεια διάβαση.

Astiko topio. 130 x 150 cm. Acrylics on canvas@ZG rs

Η ζωγραφική της Ηώς Αγγελή διερευνά τη ρευστότητα του χώρου. Η πόλη, το σπίτι, το δωμάτιο, πάλλονται συνθέτοντας τη χώρα που κατοικεί το σώμα. Η Ηώ Αγγελή σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1981-86), συνέχισε με υποτροφία στο  Royal College of Art και στο Central Saint Martins στο Λονδίνο. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε 17 ατομικές εκθέσεις και σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2013 συνεργάζεται με την Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Event Information
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 20.00
Διάρκεια: 21 Μαρτίου – 4 Μαΐου 2019
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11.00 -15.00 &17.00–20.00 Τετάρτη 11.00-15.00 & Σάββατο 11.00 –14.00 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
Πληροφορίες: www.zoumboulakis.gr

      

Last modified: 25/08/2019