Εύη Ζαμπέλη: «ψεύτικα χρώματα» των ονείρων της

Ο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Εύης Ζαμπέλη «Τι συνέβη άραγε;» από τις 18 Ιανουαρίου ως τις 19 Φεβρουαρίου.
Στην πρώτη της ατομική έκθεση, η Εύη Ζαμπέλη παρουσιάζει το κύριο σώμα της εικαστικής της δημιουργίας μέσα από ένα σύνολο ζωγραφικών έργων. Τα τοπία που αποτυπώνει στους καμβάδες μεγάλης κλίμακας, διακατέχονται από εκτυφλωτικά και λαμπερά χρώματα-σχεδόν ψεύτικα, δημιουργώντας στον θεατή την αίσθηση ενός ονείρου.  Εύη ΖαμπέληΧρησιμοποιώντας αυστηρή μεθοδολογία κατά τη διάρκεια παραγωγής, η ίδια συνθέτει με ευλαβική σχεδίαση διαφορετικά προσχέδια με μολύβι και ακουαρέλα πριν φτάσει στην ίδια την σύνθεση των τοπίων της.
Με ονειρικά στοιχεία και μνημειακά μεγέθη, η Ζαμπέλη αποτυπώνει στους καμβάδες αυτό που όλοι βιώνουμε με αμηχανία: την αναμονή. Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που στέκονται στο κέντρο των συνθέσεων της, ανυπομονούν να συνδεθούν με τον παρατηρητή του έργου της, θέτοντας τον έτσι σε μία κατάσταση αναμονής και αδράνειας, ενώ την ίδια στιγμή μεθά από τα σχεδόν «ψεύτικα χρώματα» των ονείρων της.
Φαίδρα Βασιλειάδου – μουσειολόγος – επιμελήτρια τέχνης

Event Information
Εικαστικός Κύκλος ΔΛ, Ακαδημίας 6, Αθήνα
Έναρξη Έκθεσης:  Τρίτη 18 Ιανουαρίου
Διάρκεια Έκθεσης: 18 Ιανουαρίου  – 19 Φεβρουαρίου 2022
Ώρες Λειτουργίας:  , Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 11.00 – 20.00, Τετάρτη   –   Σάββατο 11.00 – 16.00 Δευτέρα κλειστά

Last modified: 23/01/2022