Ευστρατία Μαχαιρίδη: «Δομική Ποιητική»

Την έκθεση χαρακτικής με τίτλο «Δομική Ποιητική» της Ευστρατίας Μαχαιρίδη παρουσιάζει η γκαλερί Zivas Art από τις 11 Απριλίου ως τις 15 Μαΐου.
Οι ξυλογραφίες της Ευστρατίας Μαχαιρίδη, περιηγούνται και αποτυπώνουν εσωτερικά χώρων εργασίας, που η εγκατάλειψη, τους προσέδωσε το κύρος της φθοράς και τα ίχνη της απουσίας. Η εξαιρετική ματιά και τεχνική της δημιουργού ως εικαστικού και μαζί πολιτικού μηχανικού και αρχιτέκτονα, χαράσσουν και αποτυπώνουν στο έργο μία εσωτερική δομική ποιητική, την οποία περιγράφει η ίδια ως «μιά ενδοσκόπηση (κυριολεκτική και αλληγορική), πάνω στην ιδέα του εσωτερικού χώρου, του χώρου εργασίας, της εν εξελίξει   κατασκευής, της σκηνογραφίας, των συστατικών υποδομής μιας κατασκευής, της ιδέας του ερειπίου, του δομικού λειψάνου και των δομικών λεπτομερειών μνημειωδών τοπόσημων».

Ευστρατία Μαχαιρίδη
Ο τεχνοκριτικός Χάρης Καμπουρίδης σημειώνει: «…Τα νεότερα αυτά έργα της Ευστρατίας Μαχαιρίδη, μοιάζουν με υπερφωτισμένες φωτογραφίες, με έντονο κοντράστ και έτσι δηλώνεται η έμφαση στον δομικό χαρακτήρα τους. Ωστόσο, από τις χαραμάδες των σκούρων επιφανειών εκπέμπονται λεπτές φωτεινές παρεμβάσεις και κλιμακώνουν μια συμφωνία φωτεινών στοιχείων που διασπά ευχάριστα τους σκούρους όγκους. Μια λιτή αφαιρετική διαδικασία μετατρέπει το θέμα σε διάλογο σκούρων επιφανειών και φωτιστικών διαλειμμάτων, έτσι που η ρεαλιστική οπτική αφορμή ξεχνιέται και ο διάλογος γίνεται το κεντρικό θέμα». Και καταλήγει: «…Έτσι η γραφιστική ένταση της χαρακτικής   τεχνικής μετατρέπεται σε έναν νοηματικό συμβολισμό, σε κατάθεση συναισθημάτω , σε τέχνη συνολική και ομιλητική».

Event Information
ZivasArt Gallery, Παντανάσσης 1, Μαρούσι
Εγκαίνια: Δευτέρα, 11 Απριλίου, 19.00
Διάρκεια Έκθεσης:11 Απριλίου – 15 Μαΐου 2022
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 09.00 – 21.00
Πληροφορίες: Τηλ.302106830648 – +306936531703

Last modified: 09/04/2022