Ευθύμη Μαλαφούρη – Η ζωή ως τέχνη

 Η αίθουσα τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης παρουσιάζει την έκτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ευθύμη Μαλαφούρη, με τίτλο «Η ζωή ως τέχνη». Παρουσιάζονται έργα μεσαίων και μικρών διαστάσεων, ζωγραφισμένα με λάδι σε καμβά και σε ξύλο. Η έκθεση διαρκεί από τις 9 Νοεμβρίου ως τις 2 Δεκεμβρίου.

Οικογένεια. Λάδι σε καμβά 50 x 50 cm

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης θα είναι παρών στα εγκαίνια της έκθεσης, για να συζητήσει μαζί με τους φιλότεχνους, τα θέματα που αποτυπώνει στα έργα του καθώς και για την πορεία της ζωγραφικής του εξέλιξης.
Η ιστορικός τέχνης Ήρα Παπαποστόλου σημειώνει στο κείμενο του καταλόγου της έκθεσης: «…Τα ζωγραφικά «ενσταντανε» του Ευθύμη Μαλαφούρη αγγίζουν την ψυχή μας γιατί έχουν πάντα για επίκεντρό τους τον άνθρωπο, έναν άνθρωπο με τον οποίο ταυτιζόμαστε. Από την πρώτη του έκθεση έως σήμερα, ο ζωγράφος εξελίσσεται αργά και σταθερά διατηρώντας πάντα την προσωπική του ταυτότητα.

 Τα πρωινά νέα. Λάδι σε ξύλο 50 x 40 cm

Τα πρωινά νέα. Λάδι σε ξύλο 50 x 40 cm

Η γεωμετρία παραμένει, αλλά τα χρώματα πληθαίνουν, το ίδιο και τα συναισθήματα που θέλει να εκφράσει. Επιπλέον, η ζωγραφική του γίνεται όλο και πιο πνευματική αντί για ενστικτώδης, όσο η φύση παίρνει κι αυτή το χώρο της στον καμβά.
Η μινιμαλιστική διάθεση παύει να είναι τόσο έντονη σε ορισμένα έργα του και οι φόρμες του μοιάζουν πιο ανάλαφρες αν και παραμένουν αυστηρές λόγω της επιλογής των χρωμάτων και των σχημάτων. Με αυτόν τον τρόπο εκφράζει αξίες όπως αυτές ενός αθλητή που με πολλή προσπάθεια και ήθος πετυχαίνει τη νίκη…».

Βραδινό ραντεβού. Λάδι σε καμβά 60 x 50 cm

Event Information
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣΗροδότου 5, Κολωνάκι, Αθήνα
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, , 18.00
Διάρκεια έκθεσης: 9 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11. 00-20.00 Τετάρτη, Σάββατο, 11.00 – 14.30 Κυριακή – Δευτέρα κλειστά
Πληροφορίες: Τηλ. 210 8239465, FAX 210 8820655, peritechnon@yahoo.gr , www.peri-technon.com

 

Last modified: 06/11/2023