Ευδοκία Κύρκου: Θεμελιώδη και δύσκολα ερωτήματα

Η art appel gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ευδοκίας Κύρκου «Overturn» από τις 9 Δεκεμβρίου ως τις 15 Ιανουαρίου. Επιμέλεια έκθεσης Στρατής Πανταζής, Ιστορικός Τέχνης.
Σε σημείωμά του για την έκθεση ο Στρατής Πανταζής αναφέρει: « Από την περίοδο που φοιτούσε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) της Αθήνας μέχρι και σήμερα, η Ευδοκία Κύρκου καταπιάνεται με το υπαρξιακό ζήτημα της ζωής και πιο συγκεκριμένα με το Νήμα της Ζωής καθώς και τη σκιά που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πραγματικότητάς μας.  […]Ευδοκία Κύρκου
Με το συνδυασμό λιγοστών υλικών (χαρτί, μελάνι και κηροκλωστή), χρωμάτων (άσπρο και μαύρο) και συμβόλων (της κλωστής, της σκιάς και των σφηκών), η Κύρκου καταφέρνει να δημιουργήσει μια σειρά έργων που θέτουν θεμελιώδη αλλά δύσκολα ερωτήματα που αφορούν την ύπαρξή μας: Πώς χειριζόμαστε το Νήμα της Ζωής μας, που άλλοτε μπλέκεται σε κόμπους και άλλοτε ξετυλίγεται απλά; Τι πραγματικά συμβαίνει στην ψυχή μας; Είναι εύκολο να συνυπάρξει η φωτεινή μας πλευρά με τη σκοτεινή; Έχουμε πραγματικά τον έλεγχο της ζωής και της μοίρας μας; Ή μήπως τελικά η Κλωθώ γνέθει το νήμα της ζωής μας, η Λάχεσις το μετράει και η Άτροπος κρίνει πότε πρέπει να το κόψει;».

Event Information

Art Appel Gallery, Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, 18.00 – 23.00
Διάρκεια έκθεσης: 9 Δεκεμβρίου  – 15 Ιανουαρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 15.00 – 20.00 Σάββατο 11.00 – 15.00 Κυριακή κλειστά Δευτέρα κατόπιν ραντεβού. Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: Τηλ.: 211 11 540 30
Στη γκαλερί τηρούνται τα μέτρα προστασίας όπως αυτά έχουν εξαγγελθεί. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να παρευρεθούν ταυτόχρονα στον χώρο είναι 16 άτομα.

 

Last modified: 07/12/2021