Επιλογές χαρακτικών στη ιερή Πόλη Μεσολογγίου

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση παρουσιάζεται από την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών στο Μεσολόγγι. Πρόκειται για επιλογή έργων από το αρχείο της ένωσης. Η έκθεση λειτουργεί στο κτίριο Χρυσόγελου από τις 20 Νοεμβρίου ως τις 30 Ιανουαρίου. Είναι μια πρωτοβουλία του Τομέα Πολιτισμού της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Μιχάλης Αρφαράς, τελετουργικό, μικτή τεχνική, οξυγραφία, λινοτυπία, 2020

Η έκθεση αποτελείται από έργα του πλούσιου αρχείου που συγκρότησε η Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών τα τριάντα τελευταία χρόνια. Μαρτυρά πρώτα την μεγάλη γκάμα των τεχνικών που διαθέτει αυτή η καλλιτεχνική έκφραση. Στο αποτέλεσμα που προσφέρεται στο μάτι, η έντυπη τέχνη πλησιάζει, από την μια, τις καθοριστικές γραμμές του σχεδίου αλλά και, από την άλλη, την χρωματική εντύπωση της ζωγραφικής. Ανάμεσα σε αυτούς τους δυο πώλους, ποικίλουν ματιέρες και εικαστικά αποτελέσματα που την χαρακτηρίζουν.

Χάρος Βασίλης, CompositionΙΙ Λιθογραφία, 1971

Οι πηγές έμπνευσης, άρα και τα θέματα, ποικίλουν επίσης. Από μια κλασική αναπαραστατική τέχνη σε πιο προχωρημένη αφαιρετική, παίρνοντας από μια συμβολική ή σουρεαλιστική προσέγγιση, η έκθεση λειτουργεί σαν μικρογραφία του πλούτου της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής έκφρασης.  Στην παρουσίαση της έκθεση κατά την ημέρα των εγκαινίων εισηγητές θα είναι η Φλοράνς Χρηστάκη, πρόεδρος της ΕΕΧ, Νίκος Σταυρακαντωνάκης, μέλος ΕΔΙΠ στην ΑΣΚΤ & μέλος της ΕΕΧ. Mήνυμά θα αναγνώσουν ο Μιχάλης Κότσαρης, χαράκτης Π.Ε Αιτ/νιας  και η Mcs Σόφη Λαναρά, εκπαιδευτικός Β /εκπαίδευσης.

Μιμή Πετροπούλου Δημητράκη, ΚαραβάκιαII, Έγχρωμη Ξυλογραφία, 2006

Αρχική εικόνα: Σχοινά Μαίρη, Αιγαιΐς Ξυλογραφία 2006

Event Information

Κτίριο Χρυσόγελου, Φρειδερίκου Κοτάσου & Μ. Μακρή, Ιερά Πόλη Μεσολογγίου
Εγκαίνια: Σάββατο, 20 Νοεμβρίου, 18.00
Διάρκεια έκθεσης: 20 Νοεμβρίου – 30 Ιανουαρίου 2022
Πληροφορίες: Τηλ. 2631022081

Last modified: 19/11/2021