Επαγγελματίες της Υγείας συνομιλούν με έργα τέχνης.  Διαδικτυακή έκθεση του ΕΜΣΤ

Η τέχνη αποκαλύπτει, ψυχαγωγεί, συγκινεί, ενεργοποιεί τη δημιουργικότητά μας, μας κάνει ονειροπόλους, μαχητές ή ταξιδιώτες. Στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας covid-19, η τέχνη μπορεί να μας αποφορτίσει, να μας λυτρώσει και κυρίως να μας ενώσει.
Το Τμήμα Εκπαίδευσης του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), θέλοντας να τιμήσει  τους επαγγελματίες υγείας για το πολύτιμο έργο τους και τη στήριξη που άοκνα προσφέρουν στην κοινότητα, δημιούργησε το πρόγραμμα ΕΜΣΤ για την Υγεία με σκοπό να ελαττώσει μέσω της τέχνης την ένταση και την κόπωση και να ανοίξει ένα παράθυρο στο όνειρο και στη δημιουργική έκφραση.ΕΜΣΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Κατά την περίοδο Δεκέμβριος 2020 – Φεβρουάριος 2021, όσοι επαγγελματίες υγείας εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα επικοινωνώντας μαζί μας στο learning@emst.gr , σε συνέχεια σχετικού καλέσματος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Μουσείου, έλαβαν στο e–mail τους ένα έργο τέχνης από τη συλλογή του ΕΜΣΤ, σε μορφή ηλεκτρονικής κάρτας. Σε χρόνο που οι ίδιοι επέλεξαν, «συνομίλησαν» με το έργο, εμπνεύστηκαν, σκέφθηκαν, αισθάνθηκαν και ονειρεύτηκαν. Έπειτα, ζητήσαμε να μας στείλουν την απόκρισή τους με όποια μορφή οι ίδιοι ήθελαν: γράφοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σε ένα κείμενο, ένα ποίημα, αφηγούμενοι μία ιστορία, ή απλώς με μία φράση, δημιουργώντας το δικό τους έργο ζωγραφικής, μία κατασκευή, μία φωτογραφία, ένα βίντεο ή χρησιμοποιώντας άλλα εκφραστικά μέσα. Κάθε συμμετέχων/συμμετέχουσα, αν ήθελε να συνεχίσει τη δημιουργική «συνομιλία» με τη σύγχρονη τέχνη, μπορούσε να λάβει και επόμενη κάρτα. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου.
  https://www.emst.gr/emst-gia-tin-ygeia

Last modified: 27/03/2021