Η γκαλερί Καψιώτη παρουσιάζει τις ημέρες των εορτών ένα πανόραμα ελληνικής τέχνης που καλύπτει όλο το φάσμα της εικαστικής δημιουργίας στην Ελλάδα του εικοστού και του εικοστού πρώτου αιώνα.
Στη φετινή έκθεση τριάντα εννέα σπουδαίοι Έλληνες εικαστικοί εμπνέονται από τα Χριστούγεννα και παρουσιάζουν έργα “ωδή” στην πιο αγαπημένη περίοδο του χρόνου.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση πραγματεύονται ο κάθε ένας με τη δική του εικαστική γλώσσα το νόημα των Χριστουγέννων και μεταφέρουν στο θεατή των έργων τους το φως και τη λαμπρότητα της γιορτής.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι ζωγράφοι: Δάφνη Αγγελίδου, Γιάννης Αδαμάκης, Σωτήρης Ανδριανός, Στάθης Βατανίδης, Σάββας Γεωργιάδης, Κωστής Γεωργίου, Δήμητρα Γούναρη, Άννα Γρηγόρα, Στέφανος Δασκαλάκης, Τάσος Δήμος, Τάνια Δρογώση, Όπυ Ζούνη, Ράνια Καπελιάρη, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Γιάννης Κόττης, Πένυ Μαναβή, Μαρία Κτιστοπούλου, Έλενα Κυρκιλή, Μιχάλης Μανουσάκης, Ραφαήλ Μπαίκας , Τίμος Μπατινάκης, Χρήστος Παλλαντζάς, Ηλίας Παπανικολάου, Μαρία Πάστρα, Βαγγέλης Ρήνας, Παύλος Σάμιος, Παναγιώτης Σιάγκρης, Σωτήρης Σόρογκας, Αλέκος Φασιανός, Γιάννης Χαδούλης, Μανώλης Χάρος, Γιάννης Ψυχοπαίδης.
Και οι γλύπτες: Στάθης Αλεξόπουλος, Στέλιος Γαβαλάς, Νίκος Καλαφάτης, Πόλυ Κάνιστρα, Αντώνης Καστρινάκης, Διονύσης Ματαράγκας.
Πάνω από πενήντα αφηγηματικά έργα τέχνης , αντιπροσωπευτικά δείγματα όλων των καλλιτεχνικών ρευμάτων, από τον ιμπρεσιονισμό και τον εξπρεσιονισμό ως τον υπερρεαλισμό και την αφαίρεση, μεταφέρουν το θεατή τους στην ατμόσφαιρα των χριστουγεννιάτικων διηγημάτων του Παπαδιαμάντη και των μυθιστορημάτων του Ντίκενς , του Καποτέ, του Γκογκόλ και της Όστεν.
Event Information
Γκαλερί Καψιώτη, Αλκιβιάδου 153 & Σωτήρος, Πειραιάς
Εγκαίνια: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου
Διάρκεια έκθεσης: 29 Νοεμβρίου -31 Δεκεμβρίου 2024
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.00 – 15.00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 17.30 – 21.00
Πληροφορίες: Τηλέφωνο: 210 4129257, www.gallerykapsioti.gr
Last modified: 09/12/2024