Ελεάννα Μαρτίνου: Οι Φαντασιακές Μητροπόλεις

Η Cube Gallery και το Mosaic // Culture & Creativity, ξεκινούν δυναμικά το φθινόπωρο, μέσα από την παρουσίαση του art project Meet The Artist, της Cube Gallery, στον ολοκαίνουριο χώρο του Mosaic. Το Meet The Artist είναι ένα ongoing project, σε επιμέλεια της Λιάνας Ζωζά που φιλοδοξεί να φέρει την τέχνη κοντά στο ευρύ κοινό, μέσα από την άμεση επαφή και τη γνωριμία τους με τους καλλιτέχνες και τα έργα τους. Αυτόν ακριβώς τον στόχο υπηρετεί η φιλοξενία του project στο Mosaic, σε έναν κατ’ εξοχήν οργανισμό δικτύωσης, πολιτιστικής καινοτομίας και δημιουργικών συνεργασιών.
Η αρχή γίνεται με την εικαστικό Ελεάννα Μαρτίνου, που με τις Φαντασιακές Μητροπόλεις της, είναι η πρώτη φιλοξενούμενη του Meet The Artist. Μία εγκατάσταση στο χώρο, που αποτελείται από δύο έργα μεγάλων διαστάσεων, φιλοξενείται στον «Τοίχο» του Mosaic, μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, για λογαριασμό του art project και με την επιθυμία όλων μας, να υπάρχει συνέχεια, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και με διαφορετικούς προτεινόμενους καλλιτεχνες.
Η Ελεάννα Μαρτίνου, γράφει: «Οι ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ / Radar  αποτελούν μια ζωγραφική χαρτογραφία αστικών δικτύων. Οι ροές των γραμμών και τα κτίρια που εμφανίζονται σε μικροκλίμακα (π.χ. Μπλε πολυκατοικία Εξαρχείων, Καπνικαρέα, οικογενειακό επαρχιακό σπίτι στην Κυπαρισσία), φανερώνουν την ανθρώπινη δραστηριότητα στα τοπία του ανθρώπινου Νου. Το δίκτυο αναφέρεται στην εικόνα των εγκεφαλικών συνάψεων τη στιγμή που απεικονίζεται ένα ανθρώπινο συναίσθημα ή μία ανασκευασμένη μνήμη, μέσα στην επιθετικότητα του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος. Ο χρόνος και ο χώρος δεν καταγράφονται γραμμικά, αλλά ως Ρυθμός, ως Μάζα ή ως Λαβύρινθος».

Event Information
Mosaic//Culture & Creativity, Ερμού 112, Πάτρα
Διάρκεια art project:  17 Σεπτεμβρίου – 10 Οκτωβρίου 2021
Ώρες λειτουργίας: Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το Mosaic // Culture & Creativity, (+30) 2611 810 516, email: hello@mosaic-hub.gr

 

Last modified: 23/09/2021