Ελένη Μιχαλακοπούλου: Ιστορίες παρουσίας

Η γκαλερί “7” παρουσιάζει την νέα δουλειά της ζωγράφου Ελένης Μιχαλακοπούλου «Μονόπρακτα». Η έκθεση διαρκεί από την 1η ως τις 19 Νοεμβρίου.
Η καλλιτέχνης αναφέρει για την δουλειά της: «Για την δημιουργία αυτών των έργων αφορμή και αφετηρία στάθηκε το θέατρο ως πεδίο αναπαραστάσεων που διατηρεί υπόγειες διαδρομές από και προς τη ζωγραφική και επιχειρεί από τη φύση του να αφηγηθεί ιστορίες Ελένη Μιχαλακοπούλου «Μονόπρακτα». Ιστορίες παρουσίας. Κι αυτή η παρουσία, μαζί με το βλέμμα, την στάση και την κίνηση των χαρακτήρων, αποτελούν όλα μαζί το σταθερό ζητούμενο της εικαστικής μου έκφρασης. Προδίδουν μικρά κομμάτια της αλήθειας τους και προκαλούν τον θεατή να αναγνωρίσει τον εαυτό του μέσα τους.
Σε αυτήν την έκθεση, και με την αναζωογονητική χρήση ενός νέου υλικού, των χρωματιστών μολυβιών πάνω σε χαρτί, προσπάθησα να ανακαλέσω και να συνθέσω τις βιωματικές μνήμες ώστε να αναδειχθούν σε νέα αφηγηματικά νήματα. Ελένη Μιχαλακοπούλου «Μονόπρακτα» Συνειδητά αυτήν τη φορά, ενέταξα στις ζωγραφιές μου στοιχεία του θεατρικού χώρου, προσπάθησα να συνομιλήσω με θεατρικά κείμενα και αποζήτησα ένα διάλογο μαζί τους ανάμεσα και πίσω από τα λόγια, εκεί όπου φανερώνεται η δυσκολία των σχέσεων και το βάρος της ύπαρξης»
Η Ε. Μιχαλακοπούλου

Event Information
Γκαλερί «7», Σόλωνος 20, Αθήνα
Εγκαίνια: Τρίτη1 Νοεμβρίου, 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 1 – 19 Νοεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00 Τετάρτη, Σάββατο 12.00 – 16.00
Πληροφορίες: Τηλ: 210 3612050 gallery7@hol.gr  – www.gallery7.gr

 

 

Last modified: 01/11/2022