Εικαστική περιπλάνηση στο Μουντάδο

4η Μικρή Biennale Σύγχρονης Τέχνης (εικαστική περιπλάνηση στο Μουντάδο). Έτσι ονομάζεται η έκθεση σύγχρονων έργων τέχνης, που διοργανώνεται για τέταρτη φορά στο Μουντάδο και θα έχει διάρκεια από 24 Ιουλίου έως και 25 Αυγούστου, με θέμα «Προοπτικές». Θα εκτεθούν δώδεκα έργα τέχνης σε δώδεκα διαφορετικά σημεία μέσα στο χωριό μας. Η πρώτη  παρόμοια έκθεση έγινε το 2015 με θέμα «Αποκάλυψη», η δεύτερη το 2017 με θέμα «Λαβύρινθος» και η τρίτη το 2019 με θέμα «Διασταυρώσεις».
Τα έργα φέτος προέρχονται από δέκα διαφορετικούς καλλιτέχνες, από διαφορετικές χώρες:  Armelle BLARY (Γαλλία), Bilal BAHIR (Ιράκ),  Natalia DE MELLO (Πορτογαλία), Katerina DIAKOMI (Ελλάδα), Lorenzo GATTI (Ιταλία), Didier MAHIEU (Βέλγιο), Rokko MIYOSHI (Ιαπωνία), Marco PELLIZZOLA (Ιταλία), Nikos PODIAS (Ελλάδα), Jean-Claude SAUDOYER (Βέλγιο).
Ο επισκέπτης θα έχει στο χέρι του ένα φυλλάδιο-οδηγό γραμμένο από τη μία όψη στα Ελληνικά και από την άλλη όψη στα Αγγλικά. Ο «οδηγός» θα καθοδηγεί τον επισκέπτη μέσα από τα στενά και τις καμάρες του όμορφου χωριού μας, στα σημεία που εκτίθενται τα έργα και θα αναφέρει λίγα λόγια για το κάθε  έργο και για τον καλλιτέχνη του.

Natalia De Mello

Guest Stars της φετινής εκδήλωσης είναι δύο καλλιτέχνες της street art, ο Théo HAGGAI (Γαλλία) και ο Cacao ROCKS (Ελλάδα). Και οι δύο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες,  θα δημιουργήσουν o καθένας ένα έργο στο Μουντάδο Τήνου σε ιδιαίτερο σημείο του χωριού μας. Συγκεκριμένα στις 24 Ιουλίου και περί ώρα 18:30 θα ζωγραφίσουν, μπροστά στο κοινό, με την δική τους ιδιαίτερη τεχνοτροπία την πρόσοψη και τον αύλειο χώρο ενός παλαιού καφενείου, που ευρίσκεται μέσα στο χωριό.. Έργα των δύο καλλιτεχνών κοσμούν όλες τις μεγάλες πλατείες – δρόμους – κτίρια μεγάλων κρατών της Ευρώπης και της Αμερικής. Ο κόσμος θα μπορεί να παρακολουθεί κατά την διάρκεια της δημιουργίας των έργων. Τα έργα θα παραμείνουν «μόνιμα» στο χωριό μας και βέβαια θα είναι μέρος της έκθεσης έργων τέχνης. Προγραμματίζεται, από 20 Ιουλίου έως 24 Ιουλίου να προετοιμαστεί το μεγαλύτερο μέρος των έργων και να οριστικοποιηθούν στις 24 Ιουλίου και ώρα 18.30.
Η ιδέα της έκθεσης ανήκει στη  Mireille Lienard (Βέλγιο) και στο Philippe Fraisse (Γαλλία), η επιμέλεια στη  Mireille Lienard και η σκηνοθεσία στο Philippe Fraisse. Οργάνωση: «Σύνδεσμος των απανταχού εκ Μουντάδου Τήνου καταγομένων».
Η έκθεση μετά το Μουντάδο θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες, στη Galerie Martine Ehmer, 200 Rue Haute 1000 Brussels (www.martineehmer.com), όπως έγινε και με τις τρεις προηγούμενες (2015 και 2017). H έκθεση 2019 δεν έγινε, λόγω covid-19 και προγραμματίζεται να γίνει μαζί με την έκθεση του 2021.

  • Εγκαίνια: 24 Σάββατο Ιουλίου, 20.00 στην αίθουσα του χωριού.
    Διάρκεια 24 Ιουλίου – 25 Αυγούστου 2021
    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Last modified: 26/07/2021