Διόνυσος ’21: Ομαδική Φωτογραφική έκθεση

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία ο Διόνυσος ήταν ο θεός του οίνου και της ευφορίας, της παράνοιας και του χάους και ο οποίος ξυπνούσε βαθύτερες επιθυμίες και ένστικτα.
Η φωτογραφική ομαδική έκθεση «Dionysus in ‘21» παρουσιάζει έργα από 14 Έλληνες και Ελληνίδες φωτογράφους που κατέγραψαν στιγμές χαράς, κοινότητας, σεξουαλικής ελευθερίας και ηδονισμού, με την προϋπόθεση ότι τα έργα δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2021. Καθώς η Ελλάδα πέρασε ένα ιδιαίτερα σκληρό lockdown το χειμώνα και την άνοιξη του περασμένου έτους, η προσμονή για μια καλοκαιρινή περίοδο η οποία θα θύμιζε εποχές προ covid ήταν μεγάλη.
Η έκθεση «Dionysus in ‘21» ζήτησε από τους φωτογράφους να αξιολογήσουν τις εμπειρίες, τα συναισθήματα και τις προσδοκίες τους και να παραδώσουν μια καταγραφή προσωπικών highlights από τους τελευταίους μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ένα ετερογενές πορτρέτο σύγχρονης ελληνικής νεανικής κουλτούρας στο οποίο γυμνά κορμιά κάτω από τον ήλιο παρουσιάζονται δίπλα σε στιγμιότυπα από μεγαλειώδη house parties και queer ερωτικές σκηνές.
Συμμετέχοντες: Γιώργος Mufatsa Αθανασίου,Μαρία Αλεξοπούλου, Κωνσταντίνος Βακίδης 358, Πέγκυ Θεοδωρογιάννη, George Kanis, Δημήτρης Λαμπρίδης, Joana Loka, Αλεξάνδρα Μασμανίδη, Chris Plaitis, Spyros Rennt, Evan Sake, Θεοδώρα Σαββαλαρίδη, Μυρτώ Τζίμα, Πάνος Τσομάκος, Επιμέλεια: Κατερίνα Π. Τριχιά και Spyros Rennt Σχεδιασμός αφίσας: Αντώνης Καλαγκάτσης Φωτογραφία: Θεοδώρα Σαββαλαρίδη

Event Information
KYAN Athens, Εμμανουήλ Μπενάκη 60, Εξάρχεια
Εγκαίνια: Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 19.00 – 22.00
Διάρκεια έκθεσης: 26 – 30 Σεπτεμβρίου 2021
‘Ωρες λειτουργίας: 16.00 – 20.00

Last modified: 24/09/2021