Δημήτρης Μυτάς - ΜΩΒ

Δημήτρης Μυτάς: Το μυστηριώδες «μωβ»

Ο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ, σε συνεργασία με τη Νίνα Κασσιανού, παρουσιάζει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Μυτά «ΜΩΒ». Η έκθεση διαρκεί από τις 8 Οκτωβρίου ως τις 5 Νοεμβρίου.
Το ΜΩΒ δεν αποτελεί μια τυχαία απόχρωση της χρωματικής παλέτας. Αντιπροσωπεύει ένα πολύ μοντέρνο χρώμα, καθώς αποτελεί την πρώτη τεχνητή χρωστική στην ιστορία. Επιπλέον, η ψυχολογική ερμηνεία των χρωμάτων το θεωρεί τουλάχιστον «μυστηριώδες»: οι φωτεινές άκρες του φάσματος του αποπνέουν δύναμη, ανωτερότητα και πολυτέλεια, ενώ οι σκοτεινές χροιές του αντικατοπτρίζουν την εσωστρέφεια, την περισυλλογή και την αυτοκριτική. Αυτές οι σκοτεινές ρομαντικές ποιότητες ταυτίσθηκαν με τη δική μου συναισθηματική κατάσταση των τελευταίων ετών, όταν και δημιουργήθηκαν οι ΜΩΒ φωτογραφίες.Δημήτρης Μυτάς - ΜΩΒ Το όλο έργο χωρίζεται σε πέντε διαδοχικές ενότητες, που αποδίδονται ως οι «Ελεγείες των σκοτεινών αποχρώσεων του ΜΩΒ».
O Δημήτρης Μυτάς είναι φωτογράφος που ζει και εργάζεται στην Αθήνα (γ. Καπαρέλι Αργολίδας, 1970). Μυήθηκε στον κόσμο της φωτογραφίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και έκτοτε επιμένει να αναπτύσσει τη δημιουργική του σχέση με το φωτογραφικό μέσο σε καθημερινή βάση. Συνεχίζει να πιστεύει δε ότι «η αισθητική είναι η ηθική του μέλλοντος».
* Σε ένα παράλληλο σύμπαν, σπούδασε την Ιατρική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκεί την ιατρική ως Καρδιολόγος Δημόσιου Νοσοκομείου.Δημήτρης Μυτάς - ΜΩΒ

  

Event Information

Εικαστικός Κύκλος ΔΛ, Ακαδημίας 6, Αθήνα
Εγκαίνια Έκθεσης:  Σάββατο 8 Οκτώβριο, 18.:00-22.30
Διάρκεια Έκθεσης: 8 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου 2022
Ώρες Λειτουργίας:   Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 11.00 – 21.00  Τετάρτη, Σάββατο 11.00 – 16.00 Κυριακή και Δευτέρα κλειστά
*Η γκαλερί θα παραμείνει κλειστή από 28 έως και 31 Οκτωβρίου.

 

 

 

 

Last modified: 07/10/2022