Δήμητρα Μαρίνη: Ο κόσμος μέσα από ένα παιδικό παράθυρο

Στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, η βραβευμένη Εικαστικός και Αρχιτέκτονας, Δήμητρα Μαρίνη, παρουσιάζει για πρώτη φορά την εικαστική εγκατάσταση «Stranded» στο πλαίσιο του «Degree Show of Athens School of Fine Arts 2019» από τις 14 έως τις 19 Ιουνίου.

«Στο έργο “Stranded” ο θεατής συναντά ένα μικρό κορίτσι που ατενίζει τον κόσμο μέσα από το παιδικό του παράθυρο. Η παιδική φιγούρα εμφανίζεται ζωντανή και τρισδιάστατη μπροστά μας, καθώς η χρήση νέων μέσων, μας εισάγει σε ένα παραμύθι τόσο συγκινητικό, αλλά κι ελκυστικό, όσο ο κόσμος ενός πεντάχρονου κοριτσιού».

Το πεντάχρονο κορίτσι τοποθετείται δίπλα στην υδρόγειο σφαίρα του παιδικού της ονείρου, η οποία περιστρεφόμενη μεταδίδει την αίσθηση του αστικού τοπίου στα διαφορετικά επίπεδα αναπαράστασης μέσα στο χώρο της έκθεσης. Πρόκειται για ένα βιωματικό έργο, μια σκιαγράφηση της οπτικής της καλλιτέχνιδας για τον κόσμο. Στο έργο επεξεργάζεται την αίσθηση και την ενόραση που είχε για τον κόσμο στην παιδική της ηλικία, ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνει την ενήλικη κριτική θεώρηση του κόσμου. “Η ανάγκη να συναντήσω τον εαυτό μου όταν ήταν παιδί με οδήγησε στο έργο “Stranded” λέει η εικαστικός.
Ενώ το ψηφιακό ομοίωμα του παιδιού τοποθετείται σε κριτική απόσταση από την υδρόγειο, ωστόσο εξερευνά την σχέση τη Γη και τα εγκόσμια. Κι αν η υδάτινη σφαίρα στέκεται ως μετωνυμία για τη Μητέρα, τότε αυτή είναι και η μεταφορά που χρησιμοποιεί η εικαστικός για να μιλήσει για τη σχέση του δημιουργού με το κοσμικό γεγονός.
Συντελεστές:Εγκατάσταση / σύνθεση: Δήμητρα Μαρίνη, Αρχιτέκτων Μηχανικός (Ε.Μ.Π) και Εικαστικός (ΑΣΚΤ). Με την ομάδα της υλοποιεί ανεξάρτητα εικαστικά έργα καθώς και αναθέσεις εταιρικών συνεργατών της. Το εικαστικό και αρχιτεκτονικό της έργο έχει βραβευτεί αρκετές φορές σε Πανελλήνιο επίπεδο. Γραφιστικός σχεδιασμός: Ξενοφώντας Σακελλαρίου Τεχνική υποστήριξη: Νίκος Αγοραστίδης Για τις ανάγκες της ψηφιακής αναπαράστασης αξιοποιείται η τεχνολογία του προβολέα Canon XEED WUX6010 Τεχνολογικός Υποστηρικτής: Canon

Event Information
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών – Εκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής», Πειραιώς 256, Ρέντης
Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Ιουνίου,  19.00
Διάρκεια έκθεσης: 14  –  19 Ιουνίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Σάββατο, Κυριακή 12.00 -20.00, Δευτέρα – Τετάρτη 10.00 -20.00
Πληροφορίες:  Τηλ.: 210 38 97155, www.asfa.gr | ΚΜΣΤ, τηλ.: 2310 589141 & 3,
https://www.dimitramarini.com/art Facebook event:  Stranded ft. in the Degree Show of Athens School of Fine Arts

 

Last modified: 27/06/2019