Δήμητρα Γούναρη

Δήμητρα Γούναρη: Ιδιόρρυθμες προβολές – Peculiar views  

Στην ατομική της έκθεση με τίτλο «Ιδιόρρυθμες προβολές» που πραγματοποιείται στη FokiaNou Art Space, η Δήμητρα Γούναρη παρουσιάζει μια σειρά από νέα φωτογραφικά τοπία που ενσωματώνουν πολυεπίπεδες οπτικές μέσω της χρήσης καθρεφτών. Το σώμα και το τοπίο παρουσιάζονται σε πολλαπλή αποδόμηση, συχνά ως μια σύγχυση αντανακλάσεων, προκειμένου να αναδείξουν μια νέα πολυεπίπεδη ερμηνεία της πραγματικότητας, όπου τα διαφορετικά τμήματα εμπλέκονται, αναδημιουργώντας τις σχέσεις μας με τον «άλλο» και το φυσικό τοπίο. Η χρήση των καθρεπτών είναι ένας τρόπος να προσκληθούν οι θεατές στον κόσμο της καλλιτέχνιδας, ώστε να αισθανθούν μέρος της εμπειρίας της και να ανακαλύψουν ένα καινούργιο τρόπο για να δουν ότι τους περιβάλλει.   Δήμητρα Γούναρη
Η Δήμητρα Γούναρη αναφέρει: «Οι καθρέφτες που συμπληρώνουν το τοπίο, δρουν για να καταρρίψουν παγιωμένες αντιλήψεις για τον κόσμο μας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν μια νέα δυναμική για την επανατοποθέτηση της ανθρώπινης συνύπαρξης με το φυσικό τοπίο. Ο καθρέφτης αντιπροσωπεύει την ευθραυστότητα και την εξερεύνηση του ‘εαυτού’ που είναι πάντα ένα σημείο εκκίνησης για μένα».
Η Δήμητρα Γούναρη είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου,  κατέχει το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Τεχνών στην Εικόνα και την Επικοινωνία από το Goldsmiths College-University London U.K., με υποτροφία του Ιδρύματος κρατικών υποτροφιών Ι.Κ.Υ. και είναι απόφοιτος του τμήματος Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθηνών. Έχει διδάξει στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο IB Diploma των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα το μάθημα Visual Αrts και είναι IB DP Visual Arts examiner. Δήμητρα Γούναρη Έχει ασχοληθεί με την καλλιτεχνική φωτογραφία και έχει εργαστεί σε εκπαιδευτικά ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τη διαχείριση οπτικοακουστικού υλικού, τη δημιουργικότητα, τη συλλογική καλλιτεχνική και επιστημονική δράση.
Το καλλιτεχνικό της έργο έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία από θεσμούς και φωτογραφικούς διαγωνισμούς όπως το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλικής κοινότητας του Βελγίου, το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη 2001, το Euro Press Photo Awards 2001, το περιοδικό Φωτογράφος το 2002. Παράλληλα, έχει εκτεθεί στην Ελλάδα το Βέλγιο, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει δημοσιευθεί σε καταλόγους στον ελληνικό και διεθνή τύπο. Μέρος του καλλιτεχνικού της έργου βρίσκεται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές όπως στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Φωτογραφικό Κέντρο Αθηνών.

Event Information
FoKiaNou 24/7 Contemporary Art Space, Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι, Αθήνα
Εγκαίνια: Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, 18.00
Διάρκεια: 14 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Σάββατο 17.00 – 20.00
Πληροφορίες: http://www.fokianou247.gr  Μετρό Ευαγγελισμός

 

 

 

Last modified: 13/09/2022