Γυναίκες μιλούν για «χαραγμένα παραμύθια»

Επιστρέφουμε στην παιδική μας ηλικία ή δεν μεγαλώσαμε ποτέ; Θέλουμε τροφή με παραμύθια! Αφορμές για ταξίδια του νου χωρίς όρια… Ψάχνουμε για ένα παραμύθι που να χωράει τους φόβους και τους εγωισμούς μας, τη χαρά και τις πληγές μας, τη γλώσσα, την ιστορία μας, τους καημούς , την ζωή και τον θάνατο.

KAΛΗΑΝΘΗ ΒΟΓΔΟΠΟΥΛΟΥ, Χαλκογραφία, ο καθρέπτης

Τα παραμύθια γεννούν εικόνες που χαράζουμε. Εικόνες που αφήνουν ένα δυνατό αποτύπωμα στη μνήμη και στο λευκό χαρακτικό χαρτί. Χαραγμένες δυο εικόνες για κάθε παραμύθι. Εικόνες απλές αλλά και πιο σύνθετες. Εικόνες που διηγούνται, σχολιάζουν ή στιγματίζουν.
Στην έκθεση «Χαραγμένα τα παραμύθια…»  οι γυναίκες διηγούνται το παραμύθι τους. Παραμύθια που έρχονται στο νου και που επιλέγουμε. Εκείνα που διηγούνται οι γιαγιάδες κι οι παππούδες, άλλα που διαβάστηκαν στα φυλαγμένα βιβλία, παραμύθια με κρυμμένες προθέσεις και νοήματα, παραμύθια που εκπαίδευσαν και καθοδήγησαν γενιές παιδιών,  μύθοι, διηγήσεις της παράδοσης και παραμύθια που σκαρφίστηκαν οι γυναίκες εικαστικοί για να αποκοιμίζουν τα παιδιά τους τα βράδια. Δέκα γυναίκες εικαστικοί χαράζουν εικόνες για το παραμύθι που διάλεξε η καθεμιά, εκείνο που κέντρισε το νου και τη φαντασία της.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΛΩΝΙΑ, Χαλκογραφία, παραμύθι «Βιολ ο βιολιστής»

Χαράξεις για τον «Πελεκάνο και το σύννεφο», το  «μύθο της Αλκυόνης», το «Κουλούκι», «το Ξόρκι», τον «Βιόλ τον βιολιστή», την «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων», τη «Ραπουνζέλ», το «Μικρό Πρίγκιπα», την «Τοσοδούλα», τη  «Χιονάτη».
Οι καλλιτέχνες Έρη Αγρίου, Άλεξ Αλεξίου, Καληάνθη Βογδοπούλου, Φωτεινή Κολώνια, Γεωργία Κόντου, Μίνα Κουζούνη, Λένα Μητσολίδου, Όλγα Μπογδάνου, Χρυσούλα  Ξυνέλη και Έλενα Προβατά χάραξαν σε πλάκες μετάλλου, ακρυλικού και λινόλεουμ, τύπωσαν σε χαρτί χαρακτικής με προσοχή  και φροντίδα και εκθέτουν στο κοινό το αποτέλεσμα  της δουλειάς στους στον χώρο τέχνης ΕΤCH INK στον Λυκαβηττό, ο οποίος κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας και συνεχούς δραστηριότητας παρουσιάζοντας με συνέπεια στο κοινό σύγχρονες χαρακτικές προτάσεις.

ΕΛΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, Το ξόρκι του σκορπιού, λινόλεουμ (849 x 1313)

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΞΥΝΕΛΗ, ξηρή χάραξη σε πλέξιγκλας

Αρχική εικόνα: Λένα Μητσολίδου, χαλκογραφία, η Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων

Event Information
Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών, Αργυρουπόλεως 16 και Κλεφτών και Αρματολών 20, Λυκαβηττός, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 14 Νοεμβρίου – 16 Δεκεμβρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή 16.00-20.30 & Σάββατο 11.00 -15.00
Πληροφορίες: www.athens-printmaking.com ,   info@athens-printmaking.com   κιν. +30 6938786293, 6938786293, Μετρό Αμπελόκηποι

ΕΡΗ ΑΓΡΙΟΥ, Ραπουνζελ, λινολεουμ, κλωστή (1152 x 1536)

 

 

 

Last modified: 12/11/2019