Γνωριμίες με νέους καλλιτέχνες

Η γκαλερί ΑΛΜΑ παρουσιάσει την ομαδική έκθεση «Γνωριμίες», με έργα πέντε νέων, πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών. Η Ήρα Βιτάλη, ο Ανδρέας Γκάνας, ο Χρήστος Κατσίνης, η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Ανδρέας Σπηλιωτόπουλος παρουσιάζουν το έργο τους στο ελληνικό κοινό, για ένα μήνα από 11 Ιουνίου μέχρι 11 Ιουλίου.
Όταν αποφάσισα να προτείνω στην γκαλερίστ της ΑΛΜΑ, Μαρία Αλμπάνη, πρωτοεμφανιζόμενους εικαστικούς, είχα υπόψιν μου τα εξής: την προσωπική μου πίστη σε αυτούς, την καλλιτεχνική ποιότητα, την ευρύτητα, καθώς και την σταθερή και συνεχή εξέλιξη του έργου τους. Γνωρίζω τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες εδώ και πολλά χρόνια και ξέρω ότι ο καθένας από τους πέντε συμμετέχοντες επιθυμεί να προσφέρει ταυτόσημη την εικόνα του στον θεατή. Βασικός σκοπός της έκθεσης αυτής, είναι η γνωριμία του κοινού με το έργο των πέντε καλλιτεχνών, όπου ο θεατής θα κληθεί να αναγνώσει τους ξεχωριστούς εικαστικούς κώδικες του καθενός.

Ήρα Βιτάλη, μολύβι και λάδι σε καμβά, 110×100 εκ.

Η Ήρα Βιτάλη εξορίζει την αγνότητα του κάλλους σε άγονα περιβάλλοντα και απογυμνώνει την ομορφιά από την ιερότητά της, αλλοιώνοντας το ιδανικό, ώστε να διαφανεί ένα σημάδι φθοράς και στην συνέχεια, ενοχής.
Ο Ανδρέας Γκάνας (αρχική εικόνα) βασίζεται στην απλότητα της φόρμας και στη λεπτότητα της χρωματικής γκάμας, για να δημιουργήσει ένα οικείο, γοητευτικό και φιλόξενο για όλους μας καταφύγιο.

Χρήστος Κατσίνης, Snake Ride, μεικτή τεχνική, 50×50 εκ.

Ο Χρήστος Κατσίνης διαλύει παιδικές αναμνήσεις, δημιουργώντας μοτίβα με ρυθμικές επαναλήψεις, γεφυρώνοντας το χάσμα της χαμένης παιδικότητας με την απότομη ενηλικίωση.

Σοφία Παπαδοπούλου, Μεικτή τεχνική, 100×90 εκ.

Η Σοφία Παπαδοπούλου μέσα από τα ποιητικά της κολάζ με τα χιλιάδες μικρά αποσπάσματα μνήμης, προσπαθεί να εξευμενίσει το υπαρξιακό της κάρμα, μετατρέποντάς το σε λειτουργικό νιρβάνα.
Ο Ανδρέας Σπηλιωτόπουλος, ηρωοποιεί τον εαυτό του, κάνοντας την προσωπική του καθυστερημένη επανάσταση, σε μια αμφιταλαντευόμενη εφηβική ενηλικίωση, όπου το φανταστικό του και η πραγματικότητά μας, θα τον συντροφεύουν εσαεί.

Ανδρέας Σπηλιωτόπουλος, Λάδι σε καμβά, 150×200 εκ.

Τέλος, ελπίζω όσοι παρατηρήσουν την έκθεση, να καταλάβουν ότι ο καλλιτέχνης αγωνιά για την τέχνη και την εξελίσσει όσο αντέχει, (εκπαιδεύοντας αυτήν του την αντοχή), χωρίς ενοχές, χωρίς επιπόλαιες και εφήμερες παρορμήσεις. Το ταλέντο δεν είναι ιδιότητα. Είναι αποτέλεσμα επίπονης και υπομονετικής διαδικασίας, αποφάσεων και πράξεων συνυφασμένων με το εγώ μας.
Επιμέλεια έκθεσης
Γιώργος Καζάζης 

Event Information

Alma Contemporary Art Gallery, Υψηλάντου  24, Κολωνάκι, 10676, Αθήνα
Διάρκεια έκθεσης: 11 Ιουνίου – 11 Ιουλίου
Ωράριο Λειτουργίας: Τετάρτη και Σάββατο: 12.00-16.00 Πέμπτη και Παρασκευή: 12.00-20.00Δευτέρα και Τρίτη: Κλειστά
Πληροφορίες: τηλ./ fax.:: +30 2114003160 almagallery@gmail.com www.galleryalma.com

 

Last modified: 12/06/2020