Γιώργος Χαδούλης - Acropolis Now

Γιώργος Χαδούλης: Είκοσι τοπία της Ακρόπολης

Tην ατομική έκθεση του Γιώργου Χαδούλη «Acropolis Now», παρουσιάζει η γκαλερί Σκουφά από τις 16 Σεπτεμβρίου ως τις 16 Οκτωβρίου.
Με μία νέα ζωγραφική ενότητα έργων που εμπεριέχουν την Ακρόπολη, ο Γιώργος Χαδούλης επανέρχεται σε ένα αγαπημένο του οπτικό και νοητικό θέμα.. Είκοσι τοπία της Ακρόπολης σε διαφορετικές παραλλαγές, απελευθερωμένες και με παιγνιώδη διάθεση, μαζί με μια σειρά από κεραμικά του έργα συνθέτουν την ζωγραφική πρόταση που συστείνει ο δημιουργός. H Ακρόπολη των πολλαπλών συμβολισμών, ο περιβάλλων φυσικός χώρος της, το φως του αττικού τοπίου αλλά και η σύγχρονη αστική συνθήκη συνυπάρχουν στις ζωγραφικές συνθέσεις του Γιώργου Χαδούλη. Η σύνδεση της ζωγραφικής σκέψης με την συμβολική δυναμική της Ακρόπολης, την έννοια της δημοκρατίας και την ελευθερία της έκφρασης που σηματοδοτεί, είναι εδώ πρόδηλη.Γιώργος Χαδούλης - Acropolis Now «Ζωγραφίζοντας την Ακρόπολη σκεφτόμουν ποσο μοιαζει η διαδικασια της ζωγραφικής με εκείνη της δημοκρατίας. Ως ζωγράφος βρίσκω ενδιαφέρον στη δημοκρατία ότι είναι και αυτή μια δημιουργική διαδικασία, ένα έργο εν προόδω.» αναφέρει ο Γιώργος Χαδούλης στην συζήτησή του με τον Παναγιώτη Δουδωνή, η οποία περιλαμβάνεται στον κατάλογο της έκθεσης.
Έργα σε χαρτί, με μελάνι, κάρβουνο και παστέλ λαδιού, οι τοπιογραφικές συνθέσεις της Ακρόπολης του Χαδούλη αποτελούν μαρτυρίες που προέρχονται από τη βιωμένη, αισθητική εμπειρία του τοπίου της Αθήνας. Το φυσικό περιβάλλον που αγκαλιάζει τον αττικό βράχο αποτελεί σημείο αναφοράς για τον καλλιτέχνη και τροφοδοτεί συνεχώς τον διάλογο ανάμεσα στο σύμβολο και την ομορφιά. «Η φύση είναι εκεί, αυτή είναι η σταθερά. Το μνημείο έγινε μέσα σε αυτό το τοπίο και εξαιτίας του. Το περιβάλλον διαμορφώνει το ανθρώπινο έργο και αυτό με την σειρά του τον τρόπο που το βλέπουμε. Ζώντας μέσα σε αυτό δεν έχεις λόγο να είσαι απαισιόδοξος, σου δίνεται απλόχερα. Το να κατοικείς στο όμορφο σε κάνει να αισθάνεσαι ζωντανός.»*Γιώργος Χαδούλης - Acropolis Now
Στην έκθεση παρουσιάζεται παράλληλα και η νέα κεραμική δουλειά του Γιώργου Χαδούλη, εμπνευσμένη από τη φύση, τη μυθολογία, και τις ανθρώπινες μορφές. Κεραμικά έργα σε ποικιλία μεγεθών υμνούν μέσω εκρηκτικών χρωμάτων την αισθησιακή ευφορία, την αισιοδοξία και τη χαρά.
*Μία Συζήτηση του Γιώργου Χαδούλη με τον Παναγιώτη Δουδωνή, Εκδόσεις Νηρέας, 2021

Event Information
Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι
Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου
Διάρκεια έκθεσης: 16 Σεπτεμβρίου – 16 Οκτωβρίου 2021
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη -Σάββατο 10.00-16.00, Τρίτη-Πέμπτη 10.00 – 21.00 Παρασκευή: 10.00 20.00 Σάββατο 10.30 – 15.30
Πληροφορίες: Τηλ.: 210-3643025, 210-3603541 www.skoufagallery.gr

Last modified: 08/09/2021