Γιώργος Παπαφίγκος – Borderless Places

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση του Γιώργου Παπαφίγκου. Η θεματική της έκθεσης κινείται γύρω από τη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο και συνακόλουθα την επιρροή που του ασκείται, μέσα από αναφορές στην αισθητική των video games και της κουλτούρας του διαδικτύου.
Η νέα σειρά έργων κινούμενης εικόνας εστιάζουν στην ψηφιακή εποχή και στον τρόπο που κάτι άυλο –εν προκειμένω η εικόνα, ο ήχος και ό,τι εμπεριέχεται στον ψηφιακό κόσμο– μπορεί να επηρεάσει την ανθρώπινη αντίληψη σε σχέση με τον υλικό, πραγματικό κόσμο. Πρόκειται για εικόνες ενός πλασματικού κόσμου, εξ ολοκλήρου δημιουργήματα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τα εν λόγω έργα αποτελούν µια αλληλουχία καταστάσεων εντός ενός κόσμου ψηφιακού, δημιουργώντας ένα άβολο αίσθημα ανησυχίας. Τα αναπαριστώμενα σώματα είναι κατά κύριο λόγο μονοχρωματικά και μοιάζουν να στερούνται φύλου, εθνικότητας και ταυτότητας, παραπέμποντας σε θύματα μιας οικολογικής καταστροφής. Οι περιοχές και τα εδάφη φαίνεται να έχουν πληγεί από κάποιο αίτιο φυσικό ή μη, ενώ οι συνθέσεις και τα περιβάλλοντα είναι φτιαγμένα μέσω εφαρμογών CGI, δίνοντας την αίσθηση ενός χώρου υβριδικού, άχρονου, δίχως σύνορα.
Η έκθεση περιλαμβάνει σχέδια, γλυπτικές κατασκευές 3D printing και animation.

Event Information
Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, Aθηνάς 12, Μοναστηράκι, Αθήνα 10554, Μετρό Μοναστηράκι
Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, 20.00 – 23.00
Διάρκεια Έκθεσης: 18 Ιανουαρίου – 23 Φεβρουαρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12.00 – 20.00, Σάββατο 12.00 – 15.00
Πληροφορίες: Τηλ. 210 3217931,φαξ 210 3212745 gallery@kappatosgallery.com   www.kappatosgallery.com   http://athensartresidency.org   athensartresidency@gmail.com

 

 

 

Last modified: 16/01/2019