Γιώργος Πανταζής: Μας πάει μια βόλτα στη λαϊκή αγορά

Τα αγαθά της φύσης και η ομορφιά της ανθρώπινης συναναστροφής είναι θέματα που απασχολούν συχνά τη δουλειά του Γιώργου Πανταζή. Στα 26 του χρόνια έχει προλάβει να καταγράψει μια αξιοζήλευτη δραστηριότητα και να δώσει το στίγμα μιας κατασταλαγμένης άποψης για την τέχνη του.
Όλο τον Ιούνιο και μέχρι τις αρχές του Ιουλίου ο Γιώργος Πανταζής παρουσιάζει την τέταρτη ατομική του έκθεσή «Street Market» στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, μια γκαλερί που από την πρώτη στιγμή πίστεψε στη δουλειά του και το ταλέντο του.
Όπως αναφέρει η μουσειολόγος, Γεωργία Δαμιανού: «Με αναφορά στο γνωστό έργο «Λαϊκή Αγορά» (1979-82) του Π. Τέτση, ο Γιώργος Πανταζής στήνει στην γκαλερί «Τεχνοχώρος», έναν ζωγραφικό ορίζοντα, παρατάσσοντας έργα που απεικονίζουν διάφορες όψεις μιας αγοράς του δρόμου, για να μας υπενθυμίσει την παροδικότητα του χρόνου και να μας μιλήσει για την ζωτική ανάγκη της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης. (…) Στη ζωγραφική του Γιώργου Πανταζή δεν υπάρχει καμία τυχαιότητα, τα σχήματα και οι πινελιές συνειδητά συσπειρώνονται σε μοτίβα επαναλαμβανόμενα, δημιουργώντας μια ιδιότυπη αισθητική. Αποποιούμενος καθετί περίσσιο, φτάνει στα όρια του ελάχιστου, χρησιμοποιώντας μόνο ό,τι είναι σημαντικό στη δόμηση της ζωγραφικής του, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη θεματική της λαϊκής αγοράς και την έννοια του πλήθους», ενώ συνεχίζει ότι «χρησιμοποιώντας μια οπτική γλώσσα μακριά από την κυνικότητα της διαφήμισης, επικεντρώνεται στα «αγαθά» της φύσης και επιδεικνύει την ομορφιά και την αναγκαιότητά τους, μέσα σε μια συνεχώς ζωγραφικά μεταβαλλόμενη εικόνα. (…) Η αγορά του Πανταζή, αναφέρεται όχι μόνο στην ενέργεια της απόκτησης αγαθών αλλά και στον τόπο-σημείο συγκέντρωσης  των ανθρώπων. Με τις ρίζες της να φτάνουν μέχρι την αρχαιότητα, μια αγορά μπορεί να συντελέσει το κέντρο συναναστροφής και πολιτιστικής ανταλλαγής του κόσμου».

Event Information
Τεχνοχώρος – Αίθουσα Τέχνης, Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα, metro Ακρόπολη
Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτή 6 Ιουνίου,20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 6 Ιουνίου – 6 Ιουλίου  2019
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11.00 – 14.30 & 17.30 – 20.30 Τετάρτη, Σάββατο: 11.00 – 16.00, Κυριακή, Δευτέρα: Ανοικτά με τηλεφωνικό ραντεβού
Πληροφορίες: Τηλ. 211 182 38 18, www.technohoros.org

Last modified: 06/06/2019