Γιώργος Δουατζής – «οχυρά κατά της βίας» 

Ένα μήνυμα κατά κάθε μορφής βίας αποτελεί η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Δουατζή, υπό τον τίτλο «ΟΧΥΡΑ κατά της βίας», που παρουσιάζεται από τις 14 έως τις 26 Μαΐου στο «Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων» με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.
Στην έκθεση εκτίθενται πενήντα τέσσερα έργα, ακρυλικά σε καμβά, τα περισσότερα ζωγραφισμένα τον τελευταίο χρόνο, καθώς και έντεκα ενότητες του ποιήματος «Πόλεμος», από την συλλογή «Οχυρά».ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΑΤΖΗΣ
Όπως αναφέρει στον κατάλογο της έκθεσης ο Γιώργος Δουατζής, «μία μικρή ψηφίδα αφύπνισης κατά της βίας είναι αυτή η έκθεση, όπου συνυπάρχουν η εικαστική και η ποιητική έκφραση. Ο τίτλος «ΟΧΥΡΑ κατά της βίας» επισημαίνει ένα μελανό κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας, το οποίο όσο υπάρχουν άνθρωποι δεν φαίνεται να έχει τέλος.
Τα στατιστικά στοιχεία είναι τραγικά αποκαλυπτικά του μεγέθους του προβλήματος της βίας με τις πολλές μορφές της, με ακραία έκφρασή της αυτήν του πολέμου. Μόνον το 2023 μαίνονταν τριάντα δύο πόλεμοι ανά τον κόσμο με σχεδόν τρία εκατομμύρια νεκρούς, εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες και πάνω από σαράντα εκατομμύρια πρόσφυγες. Δεκάδες οι θάνατοι και οι φυλακίσεις συγγραφέων και δημοσιογράφων σε όλον τον κόσμο. Τα ποικιλόμορφα περιστατικά βίας στη χώρα μας αυξάνονται δραματικά και καταγράφονται καθημερινά στον Τύπο».
Την Κυριακή 26 Μαΐου στις 11.30 π.μ. η ψυχοθεραπεύτρια Έρση Αστεριάδη-Κουνέλη θα μιλήσει και συζητήσει με το κοινό για την ενδοοικογενειακή βία και τη βία ανηλίκων-εφήβων.

Event Information
Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής
Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Μαΐου, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 14 – 26 Μαΐου 2024
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 11.00 –19.00, Σάββατο, Κυριακή 10.00 – 15.00
Πληροφορίες:  τηλ. 210 72 24 028.Είσοδος ελεύθερη

Last modified: 15/05/2024