Γιώργος Βαβάτσης_Μελίνα Γεωργούδα_Κωνσταντίνος Πάτσιος: ομαδική έκθεση

Η γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη την ομαδική έκθεση των Γιώργου Βαβάτση, Μαλίνας Γεωργούδα και Κωνσταντίνου Πάτσιου. Η έκθεση διαρκεί από τις 12 Μαΐου ως τις 16 Ιουνίου.
Οι κεραμικοί πλασμοί του Γιώργου Βαβάτση, ζυμώματα με πηλό κονιορτοποιημένων ορυκτών και μετάλλων, που παράγουν αγγεία έγκλειστα και δραματικούς υποδοχείς, μας  μεταφέρουν στιγμές από την δική του προσωπική εμπειρία καθώς αυτή ανιχνεύει το  «γεωλογικό ημερολόγιο» της ύλης που κρατάει μνήμη και μυστικά αιώνων.

Κωνσταντίνος Πάτσιος

Οι σχεδιαστικές δοκιμές της Μελίνας Γεωργούδα με νεροχρώματα, συχνά με έμφαση στο ένδυμα, αφηγούνται  πόζες σωμάτων/μοντέλων, ενώ οι κινήσεις χεριών και δακτύλων μάς μεταφέρουν διφορούμενα νοήματα.
Τα pop collages του Κωνσταντίνου Πάτσιου με επιζωγραφίσεις και σχεδιαστικά επεισόδια, όπου  το ρηματικό μέρος  συμβάλλει σχεδόν ισόποσα με το καθαρά εικαστικό στην απόδοση νοήματος, μας ανακινούν στιγμές από τις αλλόκοτες ιστορίες «μιας εβδομάδας καλοσύνης», καθώς μπλέκονται οι ονειρικές με τις βιωματικές εικόνες.
[ σχόλια  Θάλειας Στεφανίδου]

Event Information

ΓΚΑΛΕΡΙ ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια: Πέμπτη 12Μαΐου,
Διάρκεια έκθεσης: 12Μαΐου – 16Ιουνίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12.00 – 20.00 Τετάρτη – Σάββατο 12.00 – 15.00
Πληροφορίες: Τηλ +30 2310 240416, lolanikolaouartgallery@gmail.com lolanikolaougallery.blogspot.gr

Last modified: 18/05/2022