Γιάννη Παυλίδη «Comic City»

Γιάννης Παυλίδης – Comic City, μεταξύ φανταστικού και πραγματικού  

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γιάννη Παυλίδη «Comic City» σε επιμέλεια της Λουΐζας Καραπιδάκη. Η έκθεση διαρκεί από τις 9 Μαρτίου ως την 1 Απριλίου.
Στην νέα έκθεση του Γιάννη Παυλίδη ο θεατής καλείται να «μπει» μέσα στην εγκατάσταση που δημιουργούν τόσο οι πίνακες ζωγραφικής του όσο και τα τρισδιάστατα γλυπτά έργα του, να τα πλησιάσει, να τα επεξεργαστεί, να διασκεδάσει και εν τέλει να αισθανθεί οικεία μέσα στο περιβάλλον της έκθεσης. Γιάννη Παυλίδη «Comic City»
Ο Γιάννης Παυλίδης συνεπής σε αυτό που αγαπά, δημιούργησε τη νέα του δουλειά με ζωγραφικά, επιδαπέδια και επίτοιχα γλυπτά έργα χρησιμοποιώντας το papier mache σε συνδυασμό με το έντονο χρώμα από τη μία και το ασπρόμαυρο των κόμικς από την άλλη. Η συνύπαρξη από τους συνδυασμούς των έντονων και πυκνών χρωματικών αντιπαραθέσεων με το  άσπρο-μαύρο των ανακατασκευασμένων-ενοποιημένων σαν μια μεγάλη ιστορία κόμικς, είναι που δίνει «ζωή» σε όλη την εγκατάσταση και σε κάθε έργο ξεχωριστά. Η αχαλίνωτη ελευθερία στη φαντασία που δημιουργούν οι ασπρόμαυροι χαρακτήρες των κόμικς με τις πολύχρωμες, πολύβουες πόλεις έρχονται και δένουν με τα τρισδιάστατα επίτοιχα, φτιαγμένα με papier mache σύμβολα των εταιρειών και των προϊόντων του σήμερα, σε ένα αισθησιακό χορό μεταξύ φανταστικού και πραγματικού.Γιάννη Παυλίδη «Comic City»
Η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη που επιμελείται την έκθεση σημειώνει μεταξύ άλλων για την έκθεση: «Η πρόσφατη σειρά έργων του Γιάννη Παυλίδη Comic City προτρέπει τον θεατή να περιηγηθεί σ’ ένα περιβάλλον-εγκατάσταση για να ανακαλύψει τα μυστικά μιας πλασματικής πόλης. Μιας πόλης πυκνοκατοικημένης, γεμάτης ουρανοξύστες και πολυκατοικίες, όπου ανάμεσα στα επιβλητικά πανύψηλα κτήριά της διαδραματίζονται ανείπωτες ιστορίες, εμφανίζονται άνθρωποι αλλά και αλλόκοτα όντα, ενώ στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα επικρατεί μια εκκωφαντική δράση πίσω από τη φαινομενική νηνεμία. Ο εικαστικός επινοεί μια νέα οπτική πραγματικότητα συνταιριάζοντας τη ζωγραφική τέχνη με πρωτότυπες συνθέσεις από επιζωγραφισμένες readymade εικόνες κόμικ και δημιουργεί το δικό του αφήγημα.Γιάννη Παυλίδη «Comic City» O Παυλίδης ακολουθεί πάντα τους δικούς του αισθητικούς κανόνες, ανατρέπει κάθε μορφική συμβατικότητα, επαναδιατυπώνει φόρμες, τολμά καινοτόμους χρωματικούς συνδυασμούς, υιοθετεί τους επικοινωνιακούς κανόνες των κόμικ και αναδεικνύει τις προσωπικές του πλαστικές αξίες. Η δομημένη γραφή του εκπέμπει μια δυναμική και χωρίς να εγκλωβίζεται στα εικονογραφικά της χαρακτηριστικά διατυπώνει πολυειδείς νοηματικές παραπομπές. Κάθε έργο του συμπυκνώνει ένα ολόκληρο σύμπαν και με εύσχημο τρόπο εξάπτει τη φαντασία του θεατή και προκαλεί ποικίλους συνειρμούς».  

Event Information
Αίθουσα Τέχνης Τεχνοχώρος Λεμπέση 12, metro Ακρόπολη
Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 9 Μαρτίου, 17.30 – 22.30
Διάρκεια έκθεσης: 9 Μαρτίου – 1 Απριλίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11.00 – 14.30 & 17.30 – 20.30 Τετάρτη 11.00 – 17.00, Σάββατο: 11.00 – 16.00 Κυριακή, Δευτέρα: κλειστάπληροφορίες: Τηλέφωνο 211 182 38 18 www.technohoros.org  – info@technohoros.org

Last modified: 06/03/2023