Γιάννης Κόκκαλης – «Αυγό ως Εγώ»

Με την ατομική του έκθεση στο Talc Studio ο Γιάννης Κόκκαλης, παρουσιάζει επτά νέα έργα και μια σειρά από σχέδια/δυνατότητες, όπου κυριαρχεί η αρχέτυπη φόρμα του αυγού. Φορτισμένη νοηματικά και συμβολικά, η εικόνα εξελίσσεται συμπλεκόμενη με στοιχεία αρχικά ξένα και ανοίκεια, μηχανικές κατασκευές και συναρμογές, που δείχνουν να έχουν ως κύριο στόχο την εκκίνηση μιας νοητικής διεργασίας κατανόησης από την μεριά του/της θεατή. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο καλλιτέχνης: «Αυτό που συμβαίνει με την έκθεση του αντικειμένου, είναι μια σκανδάλη σκέψης. Το έργο δεν βρίσκεται εκεί έξω”. Αποκτά υπόσταση στην αντίληψη του θεατή και παράγει ερμηνείες, εικόνες, σκέψεις. Χρησιμοποιεί τις δικές του/της εμπειρίες, απόψεις, εμμονές, για να απλωθεί, να προσαρτήσει στοιχεία που στη γέννησή του δεν υπήρχαν, να προσκολληθεί στη μνήμη και ίσως να μεταβάλλει απόψεις, να αμβλύνει ακαμψίες, να σοκάρει επισημαίνοντας εμμονές». Επιμέλεια: Πάνος Ματθαίου

Event Information
Τalc Studio, Kλεισθένους 3, Ψυρρή (3ος όροφος)
Η έναρξη της έκθεσης θα διαρκέσει τρεις ημέρες: Παρασκευή 21, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Μαΐου, 16.00 – 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 21  Μαΐου – 25 Ιουνίου 2021
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 16.00 – 20.00, Σάββατο 12.00 – 16.00 (κάθε Σάββατο η έκθεση θα είναι επισκέψιμη μόνο κατόπιν ραντεβού). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες: Τηλέφωνο: 210 3847 469,  www.talcstudioathens.com
Η έκθεση θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις υγειονομικές οδηγίες σε σχέση με την COVID-19. Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή του κοινού στον εκθεσιακό χώρο.

Last modified: 20/05/2021