Γιάννης Καρδάσης: «Ενσταντανέ» της ύπαρξης μας σε κάποιο χρονοχώρο

Η Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι – κartάλος» οργάνωσε και παρουσιάζει την ατομική έκθεση του
Γιάννη Καρδάση «Through The Looking Glass». Εκτίθενται τριάντα έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων. Όλα τα έργα είναι ψηφιακές εκτυπώσεις, επεξεργασμένες σε καμβά. Ο Γιάννης Καρδάσης είναι εικαστικός,  γραφίστας, dj και ραδιοφωνικός παραγωγός.

Fake Mickey 80×80 1021×1024

«Στον απόηχο μιας παλιάς καταστροφής και στο ξεκίνημα μιας νέας, που στην αρχή φάνταζε μικρή, δημιουργήθηκε η ανάγκη να δω τα πράγματα διαφορετικά. Άρχισα να μισοκλείνω τα μάτια και να φαντάζομαι ή να θυμάμαι παλιές εικόνες, μνήμες και συναισθήματα. Εκεί είναι που ανακάλυψα πώς πρέπει ένας κύκλος να κλείσει για να ξεκινήσει ένας άλλος. Με τρόμο, φόβο και πολλή ειλικρίνεια ξεκίνησα να δουλεύω τα έργα, που μετά από δύο χρόνια, κατέληξαν να είναι τα έργα της έκθεσης.
Ο μόνος τρόπος να δω τα πράγματα ήταν να τα δω μέσα από ένα πρίσμα. Η πραγματικότητα δεν μου ήταν ορατή. Δεν μου ήταν αρεστή. Δεν μου ήταν αρκετή».
Γιάννης Καρδάσης,  Απρίλιος 2021

Protect Us From The-Police Show Your Balls 60×80

«Συνθήματα, προτροπές, τίτλοι πάνω σε ήδη προϋπάρχοντα κείμενα (ή ήδη περασμένες στην αιωνιότητα φωτογραφίες), ζωγραφίζονται και ξαναζωγραφίζονται για να μεταλλαχθούν σε δημόσια ραβασάκια». Σχολιάζει η ποιήτρια και θεατρική συγγραφέας Γλυκερία Μπασδέκη στον κατάλογο της έκθεσης.
Ενώ ο Άγγελος Παπαδημητρίου, (εικαστικός με πολύπλευρη παρουσία στις τέχνες, ηθοποιός, και τραγουδιστής), κάνει λόγο για «…ένα ενιαίο σύνολο, σαν ένα κόσμο, ένα σύμπαν, όπου με ταχύτητες σκέψης τίποτα δεν μένει ακίνητο και σταθερό, υπενθυμίζοντάς μας τη ρευστότητα των συναισθημάτων μας και την άναρχη φύση μας, χωρίς ρητορείες και εξωζωγραφικά δάνεια, χαρίζοντάς μας “ενσταντανέ” της ύπαρξής μας σε κάποιο χρονοχώρο που έχουμε υπάρξει σαν άνθρωποι-παιδιά

Event Information
 Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι – κartάλος», Μηθύμνης 12 και Επτανήσου, Πλ. Αμερικής,
Εγκαίνια: Σάββατο 15 Μαΐου, 12.00 – 16.00
Διάρκεια έκθεσης: 15 Μαΐου – 3 Ιουνίου 2021
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Σάββατο 11.30 – 13.30 & Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 19.00 – 20.30
Πληροφορίες: τηλ. 210 8640250

 

Last modified: 13/05/2021