Γιάννης Διαλινός

Γιάννης Διαλινός: Το χρονικό της ζωής μας…

Η Γκαλερί Μορφές παρουσιάζει στο Ρέθυμνο την αναδρομική έκθεση του Γιάννη Διαλινού  «Αναδρομές / Retrospectives». Διάρκεια 22 Οκτωβρίου έως 20 Νοεμβρίου. Επιμέλεια έκθεσης Ηλίας Ηλιάκης.
«Όσο μυστηριώδης και αν φαίνεται η δουλειά του Γιάννη Διαλινού, μπορεί να προσδιορισθεί στα πλαίσια ενός κοινωνικού ρεαλισμού, αποβλέποντας στις συνέπειες της κατάρρευσης του οικοδομήματος των αξιών ενός παλαιότερου κόσμου. Όμως, αυτός ο κόσμος στο βάθος συμβιώνει με το νεότερο αφού για τον ζωγράφο η ρήξη μεταξύ του νέου και του παλαιού δεν εμπεριέχει το credo ενός φανατισμού.Γιάννης Διαλινός
Ακόμα και στιλιστικά το έργο του Διαλινού αγνοεί τις ακραίες τοποθετήσεις της μοντερνικότητας. Σαν ένα καλειδοσκόπιο που εμπεριέχει τα ίχνη των προγενεστέρων και επόμενων σχηματισμών, έτσι και τα ακρυλικά του Διαλινού διεισδύουν στο χρόνο πολυσυλλεκτικά μαζεύοντας ως υλικό το χρονικό της ζωής μας.
Σχεδιάζει φιγούρες όπου πέρα από την φανταστική υπόσχεση ηδονής, μαρτυρούν την οδύνη τους σε ένα ισοπεδωμένο περιβάλλον που έχει πάψει να αντιστέκεται και παραδίνεται στους πειρασμούς του την ίδια στιγμή που απομονώνεται περισσότερο».
Κωστής Βελώνης, ΕικαστικόςΓιάννης Διαλινός

 

Event Information
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΜΟΡΦΕΣ, Γοβατζιδάκη 18, Παλιά Πόλη, Ρέθυμνο, Κρήτη
Έναρξη: Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 18.00 – 22.00
Διάρκεια έκθεσης: 22 Οκτωβρίου –20 Νοεμβρίου 2021
Ώρες λειτουργίας: Ανοικτά από Δευτέρα μέχρι Σάββατο 10.00-14.00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18.00-21.00. Ελεύθερη είσοδος.
Πληροφορίες: Τηλ: +30 28310 50271 – E-mail: iliasmorfes@gmail.com
Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας του ΕΟΔΥ.

 

 

 

Last modified: 19/10/2021