Γιάννης Αντωνόπουλος: αναμνήσεις και αισθήματα


Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την πρώτη του έκθεση ο Γιάννης Αντωνόπουλος επιστρέφει στη γκαλερί που τον γνωρίσαμε και πρωτοείδαμε δουλειά του. Έτσι οι φιλότεχνοι έχουν την ευκαιρία να δουν ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του διακεκριμένου καλλιτέχνη στην ιστορική γκαλερί «Χρυσόθεμις», στο Χαλάνδρι.
Ο καλλιτέχνης αντί άλλου κειμένου επιλέψει ένα απόσπασμα από τη διαθήκη του Ωγκύστ Ροντέν
«Η φύση ας είναι η μοναδική σας Θεότητα…
Όλοι οι μεγάλοι ζωγράφοι εξετάζουν το χώρο σε βάθος…. στην κατανόηση των όγκων βρίσκεται η δύναμή τους…
Δεν υπάρχουν γραμμές, μόνον όγκοι. Όταν σχεδιάζετε να μην σας απασχολεί ποτέ το περίγραμμα, αλλά η αναγλυφικότητα. Η αναγλυφικότητα είναι αυτή που καθορίζει το περίγραμμα…
Η τέχνη δεν είναι τίποτα άλλο από αίσθημα. Αλλά χωρίς την απόλυτη γνώση των όγκων των αναλογιών, των χρωμάτων, χωρίς τη δεξιοτεχνία του χεριού, ακόμα και το πιο έντονο αίσθημα παραλύει… Τι θα γινόταν ο πιο μεγάλος ποιητής σε μια ξένη χώρα, αν αγνοούσε τη γλώσσα της; Στη νεότερη γενιά καλλιτεχνών υπάρχουν ποιητές, που, δυστυχώς, αρνούνται  να μάθουν να μιλούν. Δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να ψελλίζουν».
Ο  Γιάννης   Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην  Καρδίτσα. Είναι μέλος  του ΕΕΤΕ και ως τώρα έχει παρουσιάσει τριάντα ατομικές εκθέσεις ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.


Event Information
ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ, Καλογρέζης 14, Χαλάνδρι, 15232
Εγκαίνια: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, 19.30
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή  11.00 -14.00 και 19.00 -21.00 από Τετάρτη, Σάββατο 11.00 -14.00 Κυριακή – Δευτέρα κλειστά.
Πληροφορίες: Τηλ.2106811418, www.hryssothemis.com

Last modified: 25/08/2019