Βιργινία Χορμοβίτη: «Φωτό – Γυάλινα Γιάννινα»

Την ατομική έκθεση φωτογραφίας «Φωτό – Γυάλινα Γιάννινα» της Βιργινίας Χορμοβίτη παρουσιάζει η «L, a, Boutique» από τις 10 ως τις 17 Νοεμβρίου.
Η ιστορικός Τέχνης, Αννίτα Πατσουράκη, που επιμελείται την έκθεση, αναφέρει: «Η καλλιτέχνιδα δημιουργεί μια αφηγηματική ατμόσφαιρα από εικόνες εξαιρετικής απόδοσης που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, είναι προς τέρψη του θεατή και αποκαλύπτουν το εύρος του ταλέντου της. Ρεαλιστικές σκηνές αποτυπώνονται με επιδέξια ψευδαισθησιακή τεχνική, με την επικράτηση της οφθαλμαπάτης, για να χαρτογραφήσουν τις επιθυμίες του βλέμματος σε μοναδικές οπτικές εμπειρίες. (…).
Μέσα από τις συνθέσεις των εικόνων της, απεικονίζει μία σύγχρονη αστική ανθρωπογεωγραφική πραγματικότητα, με προσαρμοσμένα διαχρονικά στοιχεία μιας ευφάνταστης αλληγορίας, φαντασίωσης, εμμονικής ανάμνησης, όπου η εικόνα της φωτογραφίας συγχέεται με την εντύπωση της ζωγραφικής  απόδοσης. Οι φωτογραφίες της, δεν παρουσιάζουν την ορατή προς όλους μας πραγματικότητα. Είναι η πραγματικότητα που μας διαφεύγει, που μας προσπερνά, που διαισθανόμαστε αλλά δεν τη βλέπουμε. Είναι ο ρεαλισμός της έντονης παρατήρησης, της διείσδυσης, της ονειρικής αντίληψης».
Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα και τελεί υπό την Οργάνωση του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς.

Event Information
L,a,boutique, Διώνης 15, 2ος όροφος, Μετρό Κεραμικός, Αθήνα
Εγκαίνια: Σάββατο 10 Νοεμβρίου, 19.00
Διάρκεια: 10 – 17 Νοεμβρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 17:00 – 21:00 Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 11:00 – 15:00, Κυριακή κλειστά
Πληροφορίες: +30 210 3424547, +30 6948 804 894 lb@laboutiquefineart.com www.laboutiquefineart.com

Last modified: 07/11/2018