Βασιλική Σαγκιώτη: Στο Βάθος τού Ορίου

O χώροq τέχνης Μελάνυθρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Βασιλικής Σαγκιώτη «Στο Βάθος του Ορίου». Διάρκεια 1 – 16 Φεβρουαρίου.
Ένα τοπίο από ψηλά γίνεται σημεία και γραμμές, ενώ μικροσκοπικά το κύτταρο εμφανίζεται ως τοπίο. Τοιουτοτρόπως η παραγόμενη εικόνα δύναται να είναι ιδωμένη από μέγιστη απόσταση αλλά και από μέγιστη εγγύτητα. Ένα τοπίο που θα μπορούσε να είναι όλον και μέρος, σύμπαν και κύτταρο. Και ακόμη πιο μακριά… ένα τοπίο που χαρτογραφεί βιωματικά συναισθήματα και εικόνες στο βάθος του ασυνειδήτου και του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση η αφετηρία βρίσκεται στην περιπλάνηση σε διάφορους τόπους φυσικούς ή αστικούς. Μέσα από αυτές τις διαδρομές, η παρατήρηση συνιστά το πλαίσιο στο οποίο επιστρέφει με φυσικότητα η εικαστικός. Η ζωγραφική της – με χρώμα λιτό και διακριτικό – χρησιμοποιεί το σημείο και την γραμμή ως δομή των έργων. Από τα δύο αυτά βασικά στοιχεία προκύπτουν στην επίπεδη επιφάνεια ποικίλες ποιότητες. Ακολούθως τα έργα χώρου υπακούουν στην ίδια συλλογιστική, παράγοντας πλέγματα. Το ανάπτυγμα της οργανικής ύλης, η μορφή που αποκαλύπτετε μέσα από την ροή των όγκων, των μεγεθών, των πυκνοτήτων συνιστά το δυναμικό ανάλογο μιας εσωτερικής προσωπικής ανάπτυξης. Κατά αυτόν τον τρόπο, στο ύστατο σημείο του ορίου μεταξύ «ουρανού και γης», ακροβατώντας με ισορροπία ανάμεσα υλικής και πνευματικής πραγματικότητας, το συνολικό έργο της καλλιτέχνιδος φιλοδοξεί να εκφράσει μια ολιστική προσέγγιση του κόσμου.
Αδειανός από σελήνη μα παλιρροϊκός, εμπιστεύομαι τις ασπρόμαυρες παλάμες μου στα αστεροσκοπεία των βουνοκορφών (Απόσπασμα ανέκδοτου ποιήματος του Ανδρέα Τσιάκου εμπνευσμένο από το έργο της εικαστικού.)

Event Information

Μελάνυθρος, Χώρος Τέχνης, Ζάππα 4, 11635 Καλλιμάρμαρο
Εγκαίνια: Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου
Διάρκεια: 1-16 Φεβρουαρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 17.30 – 21.00 Σάββατο: 11.00 – 14.30
Πληροφορίες: T +30 2103636904 | F +30 2106236976 www.melanithros.gr

Last modified: 06/02/2019