Βανέσσα Τουζλούκωφ – «dans les jardins obscurs». Έκθεση χαρακτικής

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών παρουσιάζει στον εκθεσιακό της χώρο «Εκτός» την έκθεση της Βανέσσας Τουζλούκωφ «dans les jardins obscurs».
Η εικαστικός, στην έκθεση αυτή, προσεγγίζει τον αρχετυπικό κήπο με τις αντιθέσεις του. Σαν εξερευνήτρια, κάνει μία κατάδυση στο ασυνείδητο αναζητώντας συμφιλίωση με τη μοναχική περιήγηση, αντιμετωπίζοντας ανοίκεια πλάσματα στις σκιερές διαδρομές ενός κατάφυτου νου.

Φυτικός λαβύρινθος κολλαγραφία και plasticine print

Οι jardins obscurs δημιουργήθηκαν με διευρυμένες τεχνικές της τέχνης των αποτυπωμάτων, επιλεγμένες για την αμεσότητα τους. Ίχνη της ύλης μετουσιώνονται σε κάτι νέο και αποκαλυπτικό  μέσα από την τέχνη της Χαρακτικής.
Γεννημένη στην Αθήνα, η Βανέσσα Τουζλούκωφ αποφοίτησε από τη σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών με πτυχία στη ζωγραφική (εργαστήριο Κοκκινίδη, Μπότσογλου) και τη χαρακτική (εργαστήριο Μήλιου, Καζάκου, Τσαλαματά).  Έχει ασχοληθεί με διάφορες τέχνες, όπως η φωτογραφία, η βιβλιοδεσία, το ψηφιδωτό η ενδυματολογία, η μουσική και η κηποτεχνία. Έχει πραγματοποιήσει 6 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Event Information
Εκτός – Χώρος Τέχνης, Ι. Δροσοπούλου 17Α, Κυψέλη, Αθήνα
Διάρκεια έκθεσης: 15 Δεκεμβρίου – 15 Ιανουαρίου 2022
Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη και Παρασκευή 18.00 – 21.00, Σάββατο: 12.00 – 15.00
Πληροφορίες: info@haraktes.gr  | www.haraktes.gr
Στο πλαίσιο προσαρμογής στην νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19 δεν θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια. Επίσης, δεν θα βρίσκονται περισσότεροι από τρεις επισκέπτες στον εκθεσιακό χώρο.

Last modified: 03/01/2022